Απαιτούνται πόροι για να γίνει πάλι κόσμημα το Ιωνικό Κολυμβητήριο

Ποικίλα και δυσεπίλυτα προβλήματα, που χρόνο με το χρόνο συσσωρεύονται, παρουσιάζει ένα από τα στολίδια της Χίου, το ολυμπιακών διαστάσεων Ιωνικό Κολυμβητήριο, με μοναδικότητα στο νησιωτικό χώρο, επισημαίνει η Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Χίου.

Το κολυμβητήριο, τονίζει σε ανακοίνωσή της, χρήζει άμεσης οικονομικής στήριξης, τόσο από τον δήμο Χίου, αλλά κυρίως από την κυβέρνηση, για τη συντήρηση και λειτουργία των κτιριακών και τεχνολογικών υποδομών του.

Αντιπροσωπεία της ΛΑΣ από τους κ.κ. Μάρκο Σκούφαλο, δημοτικό σύμβουλο, Φραγκούλη Π. Κυλαδίτη και την κα Κλαίρη Κωστάλα βρέθηκαν στο Ιωνικό Κολυμβητήριο Χίου την Πέμπτη 23 Απριλίου 2015 στα πλαίσια ενημερωτικής πρόσκλησης που δέχτηκαν από τον υπεύθυνο κολυμβητηρίου κ. Νίκο  Λαμπρινούδη   και τον πρόεδρο του Νομικού Προσώπου του δήμου Χίου κ. Παντελή Καμπούρη.

Η ΛΑΣ αναφέρει στη ανακοίνωσή της ότι «οι όποιες φιλότιμες προσπάθειες των υπευθύνων του Νομικού Προσώπου τις οποίες διαπιστώσαμε, οι όποιες καλές προθέσεις, δεν αρκούν δυστυχώς να αντιμετωπίσουν δομικά προβλήματα, όπως την ανυπαρξία αδειών της θερινής πισίνας με τους βατήρες καταδύσεων ή τα υποσυντήρητα κτίρια ξενοδοχειακού χαρακτήρα που κατά τα παρελθόντα έτη είχαν αφεθεί στην τύχη τους. Το κόστος είναι δυσβάσταχτο, είτε αφορά τα κτίρια, είτε τον μηχανολογικό εξοπλισμό.

Πολύ δε περισσότερο δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με τα χαράτσια στα οποία προσφάτως προέβη η διοίκηση του Νομικού Προσώπου με τις πλάτες της δημοτικής αρχής και τα οποία καταγγείλαμε, αφού και η ίδια γνωρίζει και από κοινού διαπιστώσαμε ότι τα προβλήματα είναι βαθύτερα».

Η Λαϊκή Συσπείρωση, με βάση όσα είδε και συζήτησε κατά την επίσκεψή της, ανακοίνωσε την πρόθεσή της να φέρει στο δημοτικό συμβούλιο  το θέμα του Ιωνικού Κολυμβητηρίου, «αποσκοπώντας να ξεκαθαριστεί το τοπίο των αδειών από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου, που άμεσα πρέπει αν διευθετήσει τα ζητούμενα από το Νομικό Πρόσωπο, να βρεθούν κυβερνητικοί ή ευρωπαϊκοί πόροι (ΕΣΠΑ κ.λπ.). Πόροι που θα  στοχεύουν στην ολική ανακαίνιση των υποδομών του, στην ολοκλήρωση της ενεργειακής του αναβάθμισης, στη μετατροπή του σε ένα κόσμημα του μαζικού λαϊκού αθλητισμού, αλλά και του πρωταθλητισμού στα πλαίσια της θέσης που έχει ανάμεσα στα νησιά μας. Για εμάς, σε καμία περίπτωση οι πόροι δεν θα έχουν σχέση με ανταποδοτικότητα των ωφελουμένων, ούτε και με την εμπλοκή ιδιωτικής πρωτοβουλίας», καταλήγει η ανακοίνωση της ΛΑΣ.

κολυμβητήριο