Πολύδωρος Λαμπρινούδης: Επί ΝΔ ξεκίνησε το σκάνδαλο του Φράγματος στης Κόρης Γεφύρι

Να ενημερωθεί η κοινή γνώμη για το έργο του Φράγματος στης Κόρης Γεφύρι, να λυθεί το πρόβλημα και να αποδοθούν ευθύνες σε όλους τους υπεύθυνους, ζητά με επιστολή του ο  κ. Πολύδωρος Λαμπρινούδης.

Υποστηρίζοντας ότι η ΝΔ φέρει ακέραιη την ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το έργο με την απόφαση του κ. Μπασιάκου να θέσει την επίβλεψη του έργου υπό τον έλεγχο του υπουργείου Γεωργίας, ο κ. Λαμπρινούδης σημειώνει, «Η Νομαρχία το 2004 ολοκλήρωσε τις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις και το επόμενο έτος δημοπρατήθηκε το έργο με Διευθύνουσα υπηρεσία την Νομαρχία Χίου,  (παράλληλά περίπου με το φράγμα του  «Κατράρη Καλαμωτής» . Το 2006 και ενώ κατασκευαζόταν με απόφαση του Υπουργού Γεωργίας (Μπασιάκος – ΝΔ) ανακλήθηκε η επίβλεψη του έργου από την Νομαρχία και δόθηκε στο Υπουργείο Γεωργίας .

Η απόφαση αυτή ήταν κομβική για την μετέπειτα πορεία του έργου με τα γνωστά επακόλουθα.

Ακολουθήσαν μια σειρά από καταγγελίες στους ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης (Ρακιτζής) , εισαγγελία εφετών Αθηνών. Για την πορεία των πραγμάτων, για συμπληρωματικές συμβάσεις, για πληρωμή εργασιών που  δεν  έγιναν (σωλήνες, ψαρόπετρα) κλπ διαχρονικά και επί κυβερνήσεων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρξε καμία απάντηση»

Συνεχίζοντας ο πρώην δήμαρχος Χίου, καταθέτει το  ερώτημα, «γιατί όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει ενημερωθεί πλήρως η κοινή γνώμη και ο κόσμος για το τι ακριβώς συμβαίνει  με το έργο.

Και καλά η ΝΔ έχει λόγους να αποσιωπά γιατί επί των ημερών της ξεκίνησε το σκάνδαλο, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ επί πέντε χρόνια περίπου  κυβέρνηση γιατί το συγκάλυψε»;

 

Πολύδωρος Λαμπρινούδηςφράγμα Κόρης Γεφύρι