Ποσό 10 εκατ. ευρώ για το προσφυγικό σε Νότιο και Βόρειο Αιγαίο

Τη διάθεση επιπλέον 10 εκατ. ευρώ στις Περιφέρειες Βορείου & Νοτίου Αιγαίου ανακοίνωσε   το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Πρόκειται για πόρους του εθνικού σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων τους οποίους η κυβέρνηση διαθέτει στις συγκεκριμένες Περιφέρειες, προκειμένου να υποστηριχθούν οι προσπάθειες διαχείρισης του μεταναστευτικού και προσφυγικού ζητήματος. «Η κυβέρνηση,  παρά τις οικονομικές δυσκολίες που έχει γεννήσει η κρίση, αποδεικνύει έμπρακτα ότι το προσφυγικό αποτελεί πρώτη προτεραιότητα, τόσο σε επίπεδο συντονισμού και οργάνωσης όσο και σε επίπεδο υλικοτεχνικής υποστήριξης.» σημειώνει χαρακτηριστικά δελτίο τύπου του Υπουργείου.

«Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η  απόφαση αυτή  για την οικονομική υποστήριξη των δύο Περιφερειών που στόχο έχει την εξασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών φιλοξενίας για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες και, παράλληλα,  την στήριξη των τοπικών κοινωνιών, που μέσα σε αντίξοες συνθήκες έχουν παραδώσει μαθήματα αλτρουισμού και αλληλεγγύης σε όλη την Ευρώπη.»

Οι λεπτομέρειες ωστόσο για τον τρόπο και τις προϋποθέσεις διάθεσης αυτών των χρημάτων δεν έχουν ανακοινωθεί.

πρόσφυγεςχρηματοδότηση