Προσδοκίες στην δημοτική αρχή, για την διαχείριση του όλου λιμένος

Προσδοκίες ότι θα αναλάβει την διαχείριση του όλου λιμένος, περιλαμβανομένου – δηλαδή – και του νοτίου τμήματος – το Λιμενικό Ταμείο Χίου δημιουργούν οι τελευταίες επαφές της διοίκησής του με την διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ.

Ήδη, προς την κατεύθυνση αυτή λειτουργεί θετικά το γεγονός ότι το ΤΑΙΠΕΔ αποδέχεται να συμπεριληφθεί και το τμήμα της δικής του διαχείρισης στην εκπόνηση του master plan, για το οποίο η σχετική σύμβαση αναμένεται να υπογραφεί έως το τέλος Οκτωβρίου.

Όπως ανέφεραν σε συνέντευξη Τύπου, το μεσημέρι της Παρασκευής, 16 Οκτωβρίου 2015, ο δήμαρχος Χίου κ. Μανώλης Βουρνούς και ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Μιχάλης Μπελέγρης, το ΤΑΙΠΕΔ φαίνεται να αποδέχεται ότι δεν είναι ελκυστική σε ιδιώτες επενδυτές η εκμετάλλευση – αυτοτελώς – του νοτίου τμήματος του λιμένος, ενώ ήταν μάλλον λανθασμένη ενέργεια το τμήμα αυτό να πάει «πακέτο» με την μαρίνα στην περιοχή του Νοσοκομείου.

Διευκρίνισαν δε ότι σε περίπου τρεις μήνες, οπότε θα έχει προχωρήσει και η διαδικασία εκπόνησης του master plan του λιμένος θα γίνουν νέες συζητήσεις με το ΤΑΙΠΕΔ, με στόχο να αναλάβει – μέσω προγραμματικής σύμβασης – το Λιμενικό Ταμείο την διαχείριση και του νοτίου τμήματος.

Ξεκαθαρίστηκε, τέλος, απολύτως ότι δεν διαφαίνεται προοπτική για άρση της δέσμευσης από το ΤΑΙΠΕΔ του νοτίου τμήματος και επιστροφής του στο Λιμενικό Ταμείο, οπότε και επιλέγεται η αναφερθείσα σύμβαση παραχώρησης.

λιμάνιΤΑΙΠΕΔ