Πρόσκληση ΑΔΕΔΥ για μαζική συμμετοχή στην απεργία της Τετάρτης

Προσκλητήριο για μαζική συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της Τετάρτης, 14 Νοεμβρίου 2018, καθώς και στην απεργιακή συγκέντρωση, απηύθυναν στους δημοσίους υπαλλήλους του νησιού οι εκπρόσωποι του νομαρχιακού τμήματος Χίου της ΑΔΕΔΥ.

Στην συνέντευξη Τύπου, το μεσημέρι της Τρίτης 13 Νοεμβρίου 2018, ο πρόεδρος και η γενική γραμματέας του Ν.Τ. κ. Μάρκος Σκούφαλος και κα Σοφία Γατανά, καθώς και οι κ.κ. Παναγιώτης Νικήτας και Κώστας Καρατζάς, επισημάνθηκε η δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι από την εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική και ζήτησαν την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, μεταξύ δε τούτων την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, αυξήσεις μισθών και συντάξεων, την καθιέρωση αφορολογήτου στις 12.000 ευρώ, την διατήρηση των χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά κ.ά.

Ο κ. Σκούφαλος δεν παρέλειψε τέλος να στρέψει τα πυρά και κατά της ΓΣΕΕ, κατηγορώντας την για κυβερνητικό – εργοδοτικό συνδικαλισμό και για παιχνίδια σε βάρος των εργαζομένων, αφού δεν καθόρισε την ίδια ημέρα απεργία με τη ΑΔΕΔΥ, αλλά προτίμησε και κάτω από το βάρος των πιέσεων των πρωτοβάθμιων σωματείων να ορίσει απεργία άλλη ημέρα και συγκεκριμένα στις 28 Νοεμβρίου 2018.

Η πρόσκληση όλων των εκπροσώπων της ΑΔΕΔΥ αφορά και την συμμετοχή τω ν εργαζομένων στην απεργιακή συγκέντρωση, που θα γίνει στις 10 το πρωί, στην είσοδο της Απλωταριάς.

ΑΔΕΔΥ.απεργία