Πρωτοβουλία Ανδρέα Μιχαηλίδη για τις εργατικές κατοικίες στον Χριστό Βαρβασίου

Στο πρόγραμμα των αστικών αναπλάσεων επιδιώκεται να ενταχθεί η επισκευή των εργατικών κατοικιών Χριστού Βαρβασίου, στην πόλη της Χίου, σύμφωνα με τη πρόταση που κατέθεσε ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης, στον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργο Δημαρά.

Το ζήτημα συζητήθηκε σε συνάντησή τους τη προηγούμενη εβδομάδα και όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίσθηκε κατ΄ αρχήν θετικά εκ μέρους του υφυπουργού.

Από το γραφείο του κ. Δημαρά ζητήθηκε αναλυτικός φάκελος του ιστορικού του προβλήματος και της τρέχουσας κατάστασης, αίτημα που μεταβιβάστηκε από τον βουλευτή στους κατοίκους σε νεότερη συνάντηση που είχαν στις 18 Ιανουαρίου 2019. Τα στοιχεία που θα συγκεντρωθούν θα τεθούν υπόψη του Υπουργείου, προκειμένου να φανεί αν είναι δυνατή η διευθέτηση του ζητήματος μέσω του προγράμματος των αστικών αναπλάσεων.

Προηγουμένως, ο κ. Μιχαηλίδης είχε επισκεφθεί τις εργατικές κατοικίες, «όπου συναντήθηκε με κατοίκους και ενημερώθηκε από πρώτο χέρι για τα πολλαπλά και σοβαρότατα προβλήματα των κτιρίων του οικισμού, τα οποία συνεπάγονται όχι μόνο δύσκολες συνθήκες διαβίωσης αλλά και εν δυνάμει κινδύνους», αναφέρεται στη ανακοίνωσή του.

«Η κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει, με διαχρονική ευθύνη πολλών, οι εργατικές κατοικίες Χριστού Βαρβασίου δεν αποτελεί μόνο πρόβλημα αποσύνθεσης των κτιριακών υποδομών, αλλά και ζήτημα κοινωνικής εγκατάλειψης», καταλήγει ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ.

Ανδρέας ΜιχαηλίδηςΒαρβάσιεργατικές κατοικίες