Πρώτο στην Ελλάδα σε διαγωνισμό ρομποτικής το δημοτικό Θυμιανών

Μια πολύ σημαντική πρωτιά, μια μεγάλη επιτυχία κατάφεραν οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Θυμιανών, κατακτώντας την 1η θέση στον πανελλήνιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής.
Καταφέρνοντας να ανταπεξέλθουν σε όλες τις προσκλήσεις συν τα έξοδα μετακίνησης, οι μαθητές του δημοτικού σχολείου των Θυμιανών κατάφεραν να σταθούν απέναντι σε σχολεία μεγάλων πόλεων ακόμη και ιδιωτικά.
Χάρη στην προσπάθεια όλων και στην καθοδήγηση του καθηγητή τους κ. Μάκη Σαμολαδά, στην στήριξη του διευθυντή του σχολείου κ. Στέλιου Καμπούρη, του υποδιευθυντή κ. Θέμη Κολλιάρου και της κας Δώρας Σκουλούδη και των γονέων που από το ξεκίνημα στάθηκαν αρωγοί στην προσπάθεια, οι μαθητές έστησαν τη μακέτα τους από το μηδέν συναρμολογώντας κάθε της κομμάτι, παρουσίασαν τη δουλειά τους και κατάφεραν να εντυπωσιάσουν.
Ο φετινός διαγωνισμός καλούσε τους μαθητές να φανταστούν το συναρπαστικό μέλλον, κατασκευάζοντας μοντέλα με αυτοματισμούς σύμφωνα με το θέμα «Εποικισμός του Άρη» .
Οι μικροί αστροναύτες των Θυμιανών εκτός από την μοναδική εμπειρία θα κερδίσουν και πολλά δώρα από την Cosmote.

Η παρουσίαση
Το όνομα της ομάδας μας ήταν Space team και το έργο τους λεγόταν “From Earth to Mars colony” . Η μακέτα είχε ένα διαστημόπλοιο που “προσγειωνόταν”, μία εξέδρα που ανέβαινε για την αποβίβαση των επιβατών, ένα λεωφορειάκι που μετέφερε τους επιβάτες στην αποικία και μία ασπίδα που άνοιγε για να μπουν οι επιβάτες στην αποικία.

Δημοτικό Σχολείο Θυμιανώνδιαγωνισμός ρομποτικής