Ψηφίζουν την Κυριακή στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για την εκλογή νέου προέδρου

Εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου στο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα διεξαχθούν την προσεχή Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2023, σε όλη τη χώρα και στη Χίο ειδικότερα στο δημαρχείο της πόλης και στο πρώην δημαρχείο της Ομηρούπολης.

Τα μέλη του κόμματος καλούνται να επιλέξουν τον νέο πρόεδρο μεταξύ των πέντε υποψηφίων για την θέση και συγκεκριμένα της κας Έφης Αχτσιόγλου και των κ.κ. Στέφανου Κασσελάκη, Νίκου Παππά, Στέφανου Τζουμάκα και Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 8 π.μ. και θα κλείσουν στις 8 μ.μ., στο δημαρχείο Χίου και στο πρώην δημαρχείο Ομηρούπολης.

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλες και όλοι από την ηλικία των 15 ετών και άνω, που έχουν εγγραφεί ως μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ή θα εγγραφούν μέλη ακόμη και την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών στα εκλογικά τμήματα.

Οι πολίτες που επιθυμούν να ψηφίσουν θα πρέπει να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή βιβλιάριο υγείας ή άδεια διαμονής ή visa ή μπλε βεβαίωση. Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία ορίζεται καταβολή εκλογικής συνδρομής 2 ευρώ.

Οι μετανάστες και όσοι είναι κάτω των 17 ετών οφείλουν να επιδείξουν νόμιμο έγγραφο που να προκύπτει ταυτοπροσωπία τους, καθώς και τον ΑΜΚΑ τους.

Στη ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Χίου τονίζει ότι «οι εκλογές της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα στείλουν ηχηρό μήνυμα αισιοδοξίας, ενότητας, αναδιοργάνωσης, συσπείρωσης και αντεπίθεσης ενάντια στη  κυβέρνηση Μητσοτάκη, την πιο επικίνδυνη για τους πολίτες κυβέρνηση της μεταπολίτευσης.

Στις 17 Σεπτέμβρη ο δημοκρατικός προοδευτικός κόσμος συμμετέχει, αποφασίζει για το μέλλον του».  

εσωκομματικές εκλογέςΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.