“Χειμώνας με την Βαλμίρα” η ταινία της… Κώμης, με χρηματοδότηση του δήμου Χίου

Έβαλε κι ο δήμος Χίου τον οβολό του για την χρηματοδότηση της ταινίας μυθοπλασίας μεγάλου μήκους, με τίτλο «Χειμώνας με την Βαλμίρα», της Steficon A.E., που γυρίζεται στη Χίο και είχε απασχολήσει την κοινή γνώμη με το περίφημο… τραπέζωμα εν μέσω πανδημίας στην Κώμη, που όμως το δικαστήριο δέχθηκε ότι ήταν μέρος του όλου σκηνικού.

Η ταινία, σύμφωνα με όσα παρουσιάσθηκαν ως σενάριο στην οικονομική επιτροπή του δήμου Χίου, στις 10 Μαρτίου 2021, πραγματεύεται την ιστορία τριών εφήβων, οι οποίοι – καθένας για διαφορετικούς λόγους – προσπαθούν να ενσωματωθούν στην τοπική κοινωνία μέσα σε μια δύσκολη συγκυρία, που συνθέτουν ευρύτερα πολιτικά ζητήματα και τοπικές προκαταλήψεις, αλλά την οποία – στο τέλος – απαλύνει η βαθύτερη ανθρωπιά των νεαρών κατοίκων του χωριού. Τα γυρίσματα θα γίνουν στις περιοχές Καλαμωτή, Μεστά, Κώμη, Λιλικάς, Κάμπος κ.ά.

Η οικονομική επιτροπή του δήμου Χίου, όπου έφτασε το αίτημα της οικονομικής ενίσχυσης, αποφάσισε αντί του αιτούμενου ποσού των περίπου 64.000 ευρώ να συμμετάσχει με το ποσό των 9.800 ευρώ, καλύπτοντας δαπάνες ενοικίασης αυτοκινήτων για τις ανάγκες των γυρισμάτων και την μεταφορά του εξοπλισμού, λεωφορείο για τις μετακινήσεις βοηθητικών ηθοποιών, χημικές τουαλέτες σε δημοτικό κοινόχρηστο χώρο, εξοπλισμό, φώτα και διαμονή των συντελεστών σε ενοικιαζόμενα δωμάτια.

«Η ταινία είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να προβληθεί η Χίος, (η Κώμη, τα Μεστά, ο Λιλικάς, ο Κάμπος με
έμφαση στο τοπίο) και να ενισχύσει τη θέση της στον τομέα του τουρισμού. Επίσης, θα δώσει την ευκαιρία να
εργαστούν επαγγελματίες από τη Χίο, τεχνικοί, ηχολήπτες και εικονολήπτες, ηθοποιοί και βοηθητικοί ηθοποιοί, σε μια εποχή που ο κλάδος αυτός πλήττεται λόγω των περιοριστικών μέτρων που επιβάλλει η πανδημία», τονίζεται στην απόφαση της οικονομικής επιτροπής του δήμου Χίου.

Σημειώνεται εδώ ότι και η περιφερειακή ενότητα Χίου θα καλύψει την δαπάνη, ύψους 16.000 ευρώ, της φιλοξενίας των συντελεστών από την Αθήνα.

Κώμηταινία
Comments (0)
Add Comment