Σε ετοιμότητα οι δημοσιογράφοι για την επίθεση στα ασφαλιστικά τους δικαιώματα

Σε ετοιμότητα για την υπεράσπιση των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων καλούν τους δημοσιογράφους όλης της χώρας οι δημοσιογραφικές ενώσεις, προειδοποιώντας ότι «Θα μας βρουν απέναντι…» όσοι επιβουλεύονται τις κατακτήσεις του κλάδου.

Σε ανακοίνωσή του το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ «καταγγέλλει τη λεηλασία που είναι σε εξέλιξη σε βάρος των αποθεματικών, αλλά και των πόρων των ασφαλιστικών Ταμείων, με τις προτάσεις του υπουργού Εργασίας και των δανειστών, οι οποίοι με τον τρόπο αυτόν τα παραδίδουν στην ιδιωτική ασφάλιση».

Αναφερόμενη στο αγγελιόσημο, τονίζει ότι «αποτελεί κατάκτηση και δεν είναι προνόμιο, όπως επιδιώκουν να το εμφανίσουν κάποιοι για να προκαλέσουν κοινωνικά αντανακλαστικά εναντίον των εργαζομένων στα ΜΜΕ.

Κρύβουν την αλήθεια ότι τα δημοσιογραφικά Ταμεία είναι αυτοχρηματοδοτούμενα και δεν επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό.

Αντίθετα, παρά τα εκατομμύρια που τους οφείλει το Δημόσιο από το PSI και τα δομημένα ομόλογα, εξακολουθούν να συνεισφέρουν στο κοινό ταμείο ασφάλισης των γενεών (ΑΚΑΓΕ).

Τεράστιες είναι οι ευθύνες της εργοδοσίας με τις στρατιές των ανέργων που δημιούργησαν, την απλήρωτη και μαύρη εργασία και την εκτεταμένη εισφοροδιαφυγή. Σε αυτό ακριβώς το τοπίο και με χαριστικά δάνεια οικοδόμησαν τη διαπλοκή τους.

Ο ΕΔΟΕΑΠ, το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και οι δημοσιογραφικές ενώσεις είναι αδιαπραγμάτευτη ζώνη ανεξαρτησίας και διασφάλισης για την ελευθερία της έκφρασης, τις ΣΣΕ και το δικαίωμα της κοινής γνώμης για υπεύθυνη ενημέρωση.

Θα μας βρουν απέναντι…», καταλήγει η ΕΣΗΕΑ.

Κινητοποιήσεις προετοιμάζει η ΠΟΕΣΥ

Το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) καταγγέλλει με τη σειρά του «την εκβιαστική αξίωση των δανειστών από την κυβέρνηση, να καταργήσει άμεσα το αγγελιόσημο –οιονεί εργοδοτική εισφορά των εργαζομένων στην Ενημέρωση-, θεωρώντας το ως… εκκρεμότητα, εν όψει του euroworking group την Κυριακή».

Το Δ.Σ. συνεδριάζει εκτάκτως την Κυριακή, για να αποφασίσει αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις, με συνεργασία όλων των συνδικαλιστικών φορέων του χώρου της Ενημέρωσης, από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Επίσης, έχει ζητήσει συναντήσεις με τους αρχηγούς όλων των πολιτικών κομμάτων.

Φωτό news.gr

δημοσιογράφοιΕΣΗΕΑ