Σκούφαλος κατά Κανταράκη – Μηταράκη για την δικαστική δίωξη του Αστραπάρη

Καταδικάζει την ενέργεια της διοικήτριας του νοσοκομείου Χίου κας Ελένης Κανταράκη να ασκήσει εξοντωτική αγωγή κατά του διευθυντή του Αστραπάρη Γιάννη Στεβή, για την άσκηση ελέγχου και κριτικής στο έργο της, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Χίου κ. Μάρκος Σκούφαλος.

Δηλώνει, συνάμα, ότι «είναι καταδικαστέα η πράξη του υπουργού κυρίου Μηταράκη να εμπλέκεται σε μία διένεξη που δεν τον αφορά, αποδεικνύοντας όμως τον ενορχηστρωτή της».

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Σκούφαλου έχει ως ακολούθως:

«Ο έλεγχος των δημοσίων αρχών και προσώπων για πράξεις ή παραλείψεις εκ μέρους του Τύπου είναι επιβεβλημένος και στοιχείο της εναπομείνασας αστικής δημοκρατίας.

Οι δημόσιοι λειτουργοί οφείλουν απαντήσεις εξηγήσεις και χρηστή διοίκηση, όχι αγωγές πού επιδιώκουν την οικονομική εξόντωση του κάθε δημοσιογράφου που ασκεί το καθήκον του με συνέπεια και το απαιτούμενο ήθος.

Εν πάση περιπτώσει, η τιμή και η υπόληψή ενός εκάστου εξ ημών, δεν αποτιμάται με χρήματα σε περίπτωση που αυτή θίγεται αλλά με άλλα ένδικα μέσα, που κι αυτά δεν πρέπει να ποινικοποιούν γεγονότα και δημοσιογραφική έρευνα.

Από αυτή την άποψη, είναι καταδικαστέα η αγωγή που ασκεί η διοικήτρια του νοσοκομείου εναντίον του διευθυντή του Αστραπάρη, όπως επίσης είναι καταδικαστέα η πράξη του υπουργού κυρίου Μηταράκη να εμπλέκεται σε μία διένεξη που δεν τον αφορά, αποδεικνύοντας όμως τον ενορχηστρωτή της».

αγωγήΑστραπάρηςΓιάννης ΣτεβήςΕλένη ΚανταράκηΜάρκος ΣκούφαλοςΝοσοκομείο ΧίουΝότης Μηταράκης
Comments (0)
Add Comment