Στ. Βογιατζής: Αν κλείσει το οικοτροφείο θα κλείσουν και τα σχολεία των Οινουσσών

Τη συνέχιση ύπαρξης ζωής, σχολείων και δραστηριότητας στο νησί με τη συνέχιση της λειτουργίας του Οικοτροφείου Οινουσσών, συνδέει άμεσα ο δήμαρχος του νησιού κ. Στέφανος Βογιατζής.
Σε δηλώσεις του υποστηρίζει πως το ίδρυμα “Πατέρα” που ξεκίνησε τη λειτουργία του Οικοτροφείου και συνέχιζε τη χρηματοδότηση του, δεν μπορεί πλέον να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις λειτουργίας του.”Με τον ΕΝΦΙΑ και τους φόρους αδυνατούν οι νεώτεροι να ανταπεξέλθουν” είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.
Οι υπόλοιποι εφοπλιστές των Οινουσσών δεν έχουν δείξει κανένα ενδιαφέτον,“οι νέοι εφοπλιστές δεν πονούν τις Οινούσσες, λένε αφού το Οικοτροφείο είναι του Ιδρύματος Πατέρα ας αναλάβει το ίδρυμα” είπε ο κ. Βογιατζής ενώ “ η πολιτεία δεν χρηματοδοτεί για να συνεχιστεί αυτό το Οικοτροφείο που αποτελούσε τον μεγαλύτερο τροφοδότη σε μαθητικό δυναμικό για όλα τα σχολεία του νησιού. Έτσι απειλείται με λουκέτο και μαζί του και τα σχολεία.
“Το Οικοτροφείο είναι η ψυχή των σχολείων. Έχει 25 παιδιά. Αν δεν λειτουργήσει θα σταματήσουν και τα σχολεία. Τα παιδιά των Οινουσσών δεν επαρκούν για να δικαιολογήσουν την λειτουργία του σχολείου. Αν οι μαθητές λιγοστέψουν πολύ θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα” κατέληξε ο δήμαρχος.

οικοτροφείοΟινούσσεςΣτέφανος Βογιατζής