Στη Χίο το πυροσβεστικό ελικόπτερο

Το απόγευμα της Πέμπτης 4 Ιουνίου 2020, έφτασε στο αεροδρόμιο της Χίου το πυροσβεστικό ελικόπτερο τύπου Μi- 8 που θα συνδράμει των δυνάμεων της Πυροσβεστικής για τη φετινή περίοδο.

Το ρωσικό ελικόπτερο με το πλήρωμά του στάθμευσαν για λίγο στο αεροδρόμιο της Χίου μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών που απαιτούνται επιπλέον φέτος λόγω κορονοϊού και με την ολοκλήρωσή τους θα κατευθυνθεί στην Αγία Ελένη όπου είναι και η βάση του.

Να σημειωθεί ότι στο αεροδρόμιο της Χίου βρέθηκαν συνολικά τρία ελικόπτερα της πυροσβεστικής τα δυο από τα οποία συνέχισαν για άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Για τη φετινή αντιπυρική περίοδο το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το αρχηγείο της Πυροσβεστικής, προχώρησαν στη μίσθωση επιπλέον πυροσβεστικών ελικοπτέρων. Με απόφαση των κ.κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Λευτέρη Οικονόμου (υπεγράφη την 19η Μαρτίου), ενεργοποιήθηκε ρήτρα στη σύμβαση με τον νατοϊκό οργανισμό NSPA, που προβλέπει την αύξηση του αριθμού των μεσαίου και βαρέος τύπου μισθωμένων ελικοπτέρων.

Η αρχική σύμβαση τέθηκε σε ισχύ το 2019, έχει τετραετή διάρκεια και το αρχικό κόστος αυτής ανερχόταν σε 68 εκατ. ευρώ. Προέβλεπε τη μίσθωση 3 βαρέος τύπου και 7 μεσαίου τύπου ελικοπτέρων, με δυνατότητα μίσθωσης επιπλέον πέντε ελικοπτέρων ανά κατηγορία.

 

δασοπυρόσβεσηελικόπτεροπυροσβεστικό