Στην εθελοντική προσφορά των φωτογράφων προσδοκά το τμήμα Τουρισμού της Π.Ε. Χίου

Στον εθελοντισμό των φωτογράφων της Χίου, επαγγελματιών και ερασιτεχνών, προσφεύγει το τμήμα Τουρισμού της περιφερειακής ενότητας Χίου, προκειμένου να εμπλουτίσει το φωτογραφικό του αρχείο, για την τουριστική προβολή της Χίου, των Ψαρών και των Οινουσσών.

Τους καλεί δε να παραχωρήσουν δωρεάν φωτογραφικό υλικό υψηλής ευκρίνειας, για τις ανάγκες διαρκούς ανανέωσης του περιεχομένου της ιστοσελίδας www.chios.gr, των κοινωνικών της δικτύων (π.χ. facebook, twitter, instagram και pinterest) και των ηλεκτρονικών παρουσιάσεων που δημιουργεί το Τμήμα Τουρισμού. Επιπλέον, οι φωτογραφίες που θα παραχωρηθούν θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες προβολής του προορισμού σε εκθέσεις τουρισμού και μέσω έντυπων καταχωρήσεων.

Αν κάποιος φωτογράφος ενδιαφέρεται να παραχωρήσει φωτογραφίες για συγκεκριμένες χρήσεις, και όχι για όλες όσες αναφέρονται στην παρούσα επιστολή, μπορεί να το διευκρινίζει στην υπεύθυνη δήλωση με την οποία θα παραχωρεί το υλικό του. Σε κάθε περίπτωση χρήσης της φωτογραφίας, το τμήμα Τουρισμού θα φροντίζει ώστε να αναγράφεται το όνομα του φωτογράφου, εφόσον το μέσον το επιτρέπει.

Επιπλέον, το τμήμα Τουρισμού δίνει και κατευθύνσεις για το φωτογραφικό υλικό, σημειώνοντας ότι σύμφωνα με τις σύγχρονες τάσεις που επικρατούν στο τουριστικό marketing, στις φωτογραφίες είναι επιθυμητή η ανθρώπινη παρουσία, ώστε να μην παρουσιάζονται μόνο έρημα τοπία, αλλά να δίνεται η εικόνα ενός ζωντανού προορισμού, όπου οι άνθρωποι μπορούν να εμπλακούν σε ευχάριστες, διασκεδαστικές, εκπαιδευτικές κ.λπ. δραστηριότητες και να απολαύσουν την τοπική φύση, παράδοση και ζωή.

τουρισμός