Στην Βουλή από τον Μιχαηλίδη οι εξωφρενικές αντικειμενικές αξίες ακινήτων στη Χίο

Την ανάγκη δίκαιου επανακαθορισμού των αντικειμενικών αξιών ακινήτων στη Χίο και άλλα νησιά, επισημαίνει σε δήλωση του ο βουλευτής Χίου και αναπληρωτής τομεάρχης νησιωτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. κ Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Μετά την διαπίστωση ότι οι τιμές κυρίως στη περιφέρεια του νησιού, στα χωριά, εκτινάχθηκαν σε εξωφρενικά επίπεδα, ο βουλευτής επισκέφθηκε την ΔΟΥ Χίου, όπου και ενημερώθηκε για το θέμα, μετά δε προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Είναι ανάγκη να γίνει επαναξιολόγηση των υψηλών αντικειμενικών αξιών των ακινήτων σε πολλές περιοχές της Χίου, αλλά και των άλλων γειτονικών νησιών μας, καθόσον σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν κραυγαλέες αδικίες σε βάρος των ιδιοκτητών ακινήτων, κάτι που αποτυπώνεται στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ.

Οι τιμές που προσδιορίστηκαν πρόσφατα από ορκωτούς εκτιμητές που όρισε το υπουργείο Οικονομικών έγιναν αποσπασματικά, λαμβάνοντας υπόψη κριτήρια που σε πολλές περιπτώσεις δεν ανταποκρίνονται την πραγματικότητα. Σε κάποιες περιοχές, μάλιστα, δεν έχουν καν προσδιοριστεί αντικειμενικές αξίες ακινήτων.

Το υπουργείο οφείλει άμεσα να αναλάβει πρωτοβουλίες εξορθολογισμού και δίκαιου καθορισμού των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων. Το αίτημα αυτό θα το καταθέσουμε ως επίκαιρη ερώτηση μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου στον αρμόδιο υπουργό.

Ανδρέας Μιχαηλίδηςαντικειμενικές τιμέςΕΝΦΙΑ
Comments (0)
Add Comment