Στις υπηρεσίες του κεφαλαίου η κυβέρνηση για τις απολύσεις

Δεν κρατά ούτε τα προσχήματα η κυβέρνηση, θεωρεί το ΚΚΕ υποστηρίζοντας σε ανακοίνωση του ότι με το νέο νομοσχέδιο και υπό τις υπηρεσίες του κεφαλαίου καταργεί ακόμη- ακόμη και την αιτιολογία της απόλυσης. Αναλυτικά στην ανακοίνωση του αναφέρει:

“Ο Υπ. Εργασίας προκαλεί με τους ισχυρισμούς του ότι με την κατάργηση του βάσιμου λόγου απόλυσης μπαίνει «τέλος στο ηλεκτρονικό φακέλωμα» για τους εργαζόμενους. Στην ουσία, υλοποιούν τις επιδιώξεις των επιχειρηματικών ομίλων που είναι η πλήρης κατάργηση της αποζημίωσης.

          Το κεφάλαιο δεν ανέχεται, ακόμα και προσχηματικές διατάξεις, όπως αυτή για την “δικαιολόγηση των απολύσεων”, παρά το γεγονός πως έχει στη διάθεσή του ένα ολόκληρο νομικό οπλοστάσιο, που ψήφισαν μαζί ΝΔ,   ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα των μνημονίων, για να μπορεί να απολύει ελεύθερα.

          Ο ψευτοκαυγάς της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ συγκαλύπτει ότι και οι δυο βαδίζουν αυτόν το δρόμο. Η ίδια η κυβέρνηση με το “ηλεκτρονικό μητρώο των συνδικάτων” και των “ηλεκτρονικών ψηφοφοριών”, που έχει εξαγγείλει, επιδιώκει το πλήρες «φακέλωμα» των εργαζομένων που είναι συνδικαλισμένοι και τον ασφυκτικό έλεγχο των συνδικάτων.

          Την προηγούμενη δεκαετία όλες οι κυβερνήσεις, η μία μετά την άλλη, επέβαλαν διατάξεις που μείωσαν τις αποζημιώσεις και το «κόστος» της απόλυσης στο ελάχιστο, έτσι ώστε η μεγαλοεργοδοσία να έχει λυμένα τα χέρια της.”

 

KKEαπολύσεις