Στο 228 ΚΚΕ και ΚΝΕ

Παρέμβαση έξω από το Στρατόπεδο Λοχαγού Αναστασίου – 228 Μονάδα Πεζικού πραγματοποίησε το ΚΚΕ και η ΚΝΕ το Σάββατο 17 Απρίλη 2021, με αφορμή την πανελλαδική εβδομάδα δράσης για τα δικαιώματα των νέων στρατευμένων.

Τα μέλη του κόμματος και της ΚΝΕ πρόβαλαν τα αιτήματα να μην αυξηθεί η θητεία στο στρατό ξηράς, να παρθούν ουσιαστικά μέτρα πρόληψης και υγιεινής από την πανδημία και να δοθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους στρατευμένους. Επίσης, τη διεκδίκηση δωρεάν μετακίνηση στις ιδιαίτερες πατρίδες τους, καθώς και από τα χωριά κατά τις εξόδους.

Ακόμα, η βελτίωση των συνθηκών σίτισης, ύδρευσης και στέγασης στα στρατόπεδα. Στηλίτευσαν τη στρατηγική καταστολής της κυβέρνησης, με σενάρια που εντάσσονται και σε ασκήσεις όπως η πρόσφατη πρόβα πολέμου “defender 2021” με τη συμμετοχή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.

Σημείωσαν ότι δεν έχει τίποτα να περιμένει ο ελληνικός λαός από τις δυνάμεις που πίνουν νερό στο όνομα της ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ καλώντας σε αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς και σε κλείσιμο της βάσης της Σούδας και όλων των ξένων βάσεων στη χώρα.

ΚΚΕΚΝΕστρατόπεδο