Στο «απόσπασμα» Κάρμαντζης – Ζερβάκης για την «ενοικίαση» εργαζομένων από ΑΟΤΑ

Τα σφοδρά πυρά των εργαζομένων του δήμου Χίου συγκεντρώνει η πρόθεση της δημοτικής αρχής Κάρμαντζη να προβεί σε «ενοικίαση» εργαζομένων από αναπτυξιακούς οργανισμούς δήμων της χώρας, επικαλούμενη την υποστελέχωση των υπηρεσιών του δήμου Χίου, όπως είχε αποκαλύψει ο astraparis.gr, στις 24 Σεπτεμβρίου 2021.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Χίου, με ανακοίνωσή του σήμερα Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021, καταρρίπτει τους ισχυρισμούς του γενικού γραμματέα του δημου Χίου κ. Αντώνη Ζερβάκη και χαρακτηρίζει το σχετικό από 23/9/2021 έγγραφό του ως «απαράδεκτο, ανυπόστατο και εντελώς ψευδές». Καλεί δε όλους τους αποδέκτες του «που κατέχουν θέση ευθύνης σε όλες τις οργανικές μονάδες του δήμου Χίου, να επιστρέψουν το έγγραφο του γενικού γραμματέα ως απαράδεκτο».

Ο Σύλλογος αναφερόμενος στη ουσία της «ενοικίασης» εργαζομένων από ΑΟΤΑ τονίζει ότι δεν έχει εφαρμοσθεί πουθενά στην Ελλάδα, ενώ μιά απόπειρα που έγινε στον δήμο Χερσονήσου Κρήτης κρίθηκε παράνομη από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Καλεί δε την δημοτική αρχή αντί να υποτιμά, εμπαίζει και εκφοβίζει τους εργαζόμενους να να φροντίσει να αξιοποιήσει το υπάρχον προσωπικό, ενώ από τις δημοτικές παρατάξεις ζητά «να μην επιτρέψουν την διάλυση του δήμου και να διαφυλάξουν τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών».

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος αναφέρει τα ακόλουθα:

«Απαράδεκτο, ανυπόστατο και εντελώς ψευδές μπορεί να χαρακτηριστεί το έγγραφο του γενικού γραμματέα δήμου Χίου Ζερβάκη Αντώνιου με θέμα: «Στελέχωση υπηρεσιών δήμου Χίου» που απέστειλε στους προϊσταμένους διευθύνσεων, προϊσταμένους τμημάτων και στους εργαζόμενους του δήμου.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021 με το υπ΄ αριθμ. πρωτ.: 77270 έγγραφό του με θέμα: «Στελέχωση υπηρεσιών δήμου Χίου», ο γενικός γραμματέας αφού διαπιστώνει τη σοβαρή υποστελέχωση των υπηρεσιών του δήμου, την απαγόρευση προσλήψεων που έχουν επιβάλει οι κυβερνήσεις και τις οποίες οι δημοτικές αρχές διαχρονικά υπηρετούν, ζητά από τους υπηρεσιακούς παράγοντες να καταγράψουν τις ελλείψεις τους σε ανθρώπινο δυναμικό. Όχι για να προχωρήσει στην διεκδίκηση από το κράτος των αναγκαίων κονδυλίων για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αλλά έχοντας ως μοναδικό σκοπό να ξεπουλήσει τις υπηρεσίες όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Έτσι, η δημοτική αρχή μας ενημερώνει ότι θα προχωρήσει στη σύναψη προγραμματικής σύμβασης με κάποιον αναπτυξιακό οργανισμό άλλων δήμων, για την πρόσληψη εργαζομένων μέσω της νέας τακτικής της «ενοικίασης»!!!

Σκοπίμως, όμως, αποκρύπτει ότι σε κανένα δήμο της χώρας δεν έχει εφαρμοστεί το μέτρο της «ενοικίασης» εργαζομένων για τις δημοτικές υπηρεσίες μέσω των ανώνυμων αναπτυξιακών οργανισμών! Η μοναδική προσπάθεια «ενοικίασης» εργαζομένων από ΑΟΤΑ έγινε στον δήμο Χερσονήσου Κρήτης για τις οικονομικές υπηρεσίες του δήμου, η οποία κρίθηκε παράνομη τόσο από την επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου στην 2η υπηρεσία επιτρόπου περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου, όσο και το έβδομο (VII) τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου με την υπ΄ αριθμ.: 917/2021 απόφασή του, κατόπιν δυναμικής νομικής παρέμβασης – προσφυγής και στα δύο επίπεδα της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Απαιτούμε από την δημοτική αρχή να εγκαταλείψει τις άθλιες μεθοδεύσεις της, σε βάρος των εργαζομένων του δήμου, αλλά και των δημοτών και να διεκδικήσει άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ. Επίσης, την καλούμε να εγκαταλείψει τα σχέδια των ιδιωτικοποιήσεων των υπηρεσιών, που στόχο έχουν να θησαυρίζουν οι ιδιώτες σε βάρος των δημοτών και των εργαζομένων.

Το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Χίου καλεί την δημοτική αρχή αντί να υποτιμά και να εμπαίζει τους εργαζόμενους, στέλνοντάς τους μηνύματα εκφοβισμού, να φροντίσει να αξιοποιήσει το υπάρχον προσωπικό, με βάση τις πραγματικές ανάγκες των υπηρεσιών.

Καλούμε τους συναδέλφους που κατέχουν θέση ευθύνης σε όλες τις οργανικές μονάδες του δήμου Χίου, να επιστρέψουν το έγγραφο του γενικού γραμματέα ως απαράδεκτο!  

Οι εργαζόμενοι είναι καλά πληροφορημένοι και προετοιμασμένοι για τις ύπουλες προσπάθειες και τακτικές ιδιωτικοποίησης και ξεπουλήματος των δημοτικών υπηρεσιών από την κυβέρνηση και μεγάλη μερίδα αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης. Δεν πρόκειται να «τσιμπήσουν στο τυράκι» γιατί η «φάκα» είναι ξεκάθαρη!

Καλούμε τις δημοτικές παρατάξεις να πάρουν θέση ώστε να μην επιτρέψουν την διάλυση του δήμου και να διαφυλάξουν τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών, όπου θα έχουν δωρεάν πρόσβαση και εξυπηρέτηση όλοι οι δημότες».

«πατάτα»Αντώνης ΖερβάκηςΑΟΤΑΣταμάτης ΚάρμαντζηςΣύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ
Comments (0)
Add Comment