Στο αυτόφωρο και πάλι ο εκπρόσωπος της «Οικόπολις»

Στο αυτόφωρο αναμένεται να οδηγηθεί για ακόμα μία φορά, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες μας, ο εκπρόσωπος της εταιρείας ανακύκλωσης «Οικόπολις», που έχει αναλάβει την δεματοποίηση των ανακυκλώσιμων υλικών του δήμου Χίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του astraparis.gr ο εκπρόσωπος της εταιρείας φέρεται να συνελήφθη το απόγευμα της Πέμπτης, 28 Ιουνίου 2018 και βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο κτίριο της γενικής αστυνομικής διεύθυνσης Χίου, η οποία ετοιμάζει την σχετική δικογραφία.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 19:05 Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες του astraparis.gr έχουν συλληφθεί και οι τρεις ιδιοκτήτες της εταιρείας «Οικόπολις»

Προηγουμένως είχε επιληφθεί του θέματος η εισαγγελία Χίου, η οποία έδωσε εντολή στην αστυνομική διεύθυνση να ερευνήσει τις καταγγελίες για υποβάθμιση του περιβάλλοντος, εξαιτίας της άρνησης της «Οικόπολις» να παραλάβει τα προς ανακύκλωση υλικά από τον δήμο Χίου, κλείνοντας τις εγκαταστάσεις της στην ΒΙΑΛ και αποστέλλοντας εξώδικο στον δήμο Χίου.

Το θέμα φαίνεται ότι εξετάσθηκε υπό το πρίσμα τόσο των περιστάσεων, δηλαδή του αυξημένου όγκου των απορριμμάτων λόγω θέρους, όσο και του πρόσθετου κινδύνου που δημιουργείται εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών της τρέχουσας περιόδου, αλλά και της ανάγκης να διατηρείται ευπρεπής η πόλη εν όψει μάλιστα της τουριστικής περιόδου.

Η «Οικόπολις» στο εξώδικό της υποστηρίζει ότι τα μεταφερόμενα προς ανακύκλωση υλικά περιέχουν οικιακά απορρίμματα

Να σημειώσουμε ότι το μεσημέρι τη Πέμπτης, 28 Ιουνίου 2018, εκδικάσθηκε στο πρωτοδικείο Χίου η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του δήμου Χίου κατά της «Οικόπολις» μετά την απόφαση της να κλείσει τον χώρο επεξεργασίας και δεματοποίησης που διαχειρίζεται στην ΒΙΑΛ. Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί αύριο Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2018.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο εκπρόσωπος της εταιρείας «Οικόπολις» κ. Γιώργος Παντελάρας καταδικάσθηκε από το τριμελές πλημμελειοδικείο Χίου με την διαδικασία του αυτοφώρου σε φυλάκιση 14 μηνών με αναστολή, στις 7 Ιουνίου 2018, για έλλειψη μέτρων προστασίας και πρόκληση κοινού κινδύνου. Ο κ. Παντελάρας είχε συλληφθεί στις 24 Μαΐου 2018.

ανακύκλωσηαυτόφωροΓιώργος ΠαντελάραςΟικόπολις
Comments (0)
Add Comment