Στο Χαλκειός με το ΕΠΠΟΧΙ

Την ευκαιρία να δουν από κοντά το Χαλκειός και την αγροτική του έκταση πριν από την καταστροφική επέλαση του περιφερειακού δρόμου που πρόκειται να γίνει στην  περιοχή, είχαν οι συμμετέχοντες στον περίπατο που διοργάνωσε το ΕΠΠΟΧΙ την Κυριακή 19 Μαρτίου 2023.

Ο πρόεδρος του χωριού κ. Βασίλης Βίγκας είχε τον ρόλο του ξεναγού κι αναφέρθηκε στην ιστορία του χωριού αλλά και στην οικονομία του που βασίζεται κυρίως στη γεωργία. Αυτός ο παραγωγικός τομέας θα δεχτεί και το ισχυρότερο πλήγμα από τη διάνοιξη του περιφερειακού αφού θα τεμαχιστούν μεγάλες εκτάσεις παραγωγικής γης για έναν δρόμο αμφιβόλου ωφέλειας.

Μια από τις αγροτικές εκτάσεις, το κτήμα του Χασούμπεη, αυτή την περίοδο σπαρμένη κουκιά, που θα κατακρεουργήσει ο… περιφερειακός

 

Στη συνέχεια ακολουθώντας μια κυκλική διαδρομή οι συμμετέχοντες κατέληξαν στον Άγιος Χαράλαμπο όπου η δικηγόρος κ. Πέννυ Τασσοπούλου ενημέρωσε για την μάχη που δίνεται στις αίθουσες των δικαστηρίων για να αποτρέψουν οι κάτοικοι τη διάνοιξη του περιφερειακού.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για έναν δρόμο δυόμισι χιλιομέτρων, που απαλλοτριώνει και καταστρέφει 36.000 στρέμματα αγροτικής γης και φυσικού τοπίου, επίσης την αυλή του σχολικού συγκροτήματος αλλά και αυλές και κλιμακοστάσια και πηγάδια οικιών στην άκρη του χωριού καταλήγοντας ένα κομμάτι του παράλληλα με τον δρόμο που υπάρχει ήδη.

ΕΠΠΟΧΙΧαλκειός
Comments (0)
Add Comment