Συμμετοχή Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, στο “12ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας”

Την ευκαιρία να γίνουν γνωστά τα μελισσοκομικά προϊόντα του Βορείου Αιγαίου είχαν οι μελισσοπαραγωγοί με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, στο “12ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας”.

Εκθεσιακό Κέντρο του Σταδίου Ειρήνης & Φιλίας (Νέο Φάληρο, Αθήνα, 3 – 5 Δεκεμβρίου 2021), από τον “Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατηγικού Σχεδιασμού” και τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Το “Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας”, είναι ο θεσμός που συγκεντρώνει το πανελλήνιο ενδιαφέρον του κόσμου της μελισσοκομικής παραγωγής & εμπορίας, την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου, εδώ και έντεκα χρόνια. Δεδομένου ότι στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, διεξάγεται πάντοτε και το αντίστοιχο ετήσιο “Συνέδριο Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας”, το έχουν αναδείξει στον απόλυτο “ηγέτη” του χώρου.

Στόχος του Φεστιβάλ, τα 11 προηγούμενα χρόνια, ήταν η προβολή και προώθηση του επώνυμου ελληνικού μελιού (κυρίως των μικρών παραγωγών), καθώς και των προϊόντων κυψέλης, στο καταναλωτικό και στο εμπορικό κοινό, αλλά και στους χώρους μαζικής εστίασης. Επιπλέον, αποτελούσε τον τόπο συνάντησης, για τη σύναψη εμπορικών και επιχειρηματικών συμφωνιών, μεταξύ των παραγωγών αφενός και των επιχειρήσεων διακίνησης μελισσοκομικών προϊόντων και εξοπλισμού αφετέρου.

Οι 10 επιχειρήσεις μελισσοκομίας από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, που με τα εκλεκτά τους προϊόντα μέλισσας, πλαισίωσαν το περίπτερο της Π.Β.Α., ήταν:

  1. “ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΕΥΔΗΛΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ”: ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΙΚΑΡΙΑΣ & ΦΟΥΡΝΩΝ
  2. “APIS FABRICCA”: ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΛΥΝΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ ΛΕΣΒΟΥ, ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ … ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ, ΝΙΚΟΛΕΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
  3. LESVOS HONEY”: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΜΕΛΙ ΣΚΟΥΤΑΡΟΥ ΛΕΣΒΟΥ, ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ & ΣΤΡΑΤΗ ΚΟΝΤΟΥ
  4. “ΜΕΛΙ ΕΝΑ”: ΠΑΡΑΓΩΓΗ & ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΛΙΟΥ ΜΕΣΟΤΟΠΟΥ ΛΕΣΒΟΥ, ΠΗΝΕΛΟΠΗΣ ΚΟΡΔΟΥΤΗ
  5. ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ “Ο ΙΚΑΡΟΣ”: ΑΓΝΑ ΜΕΛΙΑ ΙΚΑΡΙΑΣ, ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΡΙΜΑΛΗ, ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΧΥΛΑ & ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΛΟΜΠΑΡΔΑ
  6. “ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ”: ΑΓΝΟ ΜΕΛΙ ΛΕΣΒΟΥ
  7. “ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΛΗΜΝΟΥ”: ΑΓΝΟ ΜΕΛΙ ΛΗΜΝΟΥ
  8. “ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΣΑΜΟΥ”: ΑΓΝΟ ΜΕΛΙ ΣΑΜΟΥ, ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΣΜΑ
  9. “ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΧΙΟΥ”: ΑΓΝΟ ΜΕΛΙ ΧΙΟΥ
  10. “ΜΕΛΟΣΤΑΓΜΑ”: ΠΡΟΤΥΠΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΛΕΣΒΟΥ, ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΜΠΕΡΟΥ

 

 

 

 

έκθεσημέλιΠεριφέρεια Βορείου Αιγαίου
Comments (0)
Add Comment