Συντροφικά μαχαιρώματα στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Χίου, γκρίνια για την πριμοδότηση Μιχαηλίδη

Καζάνι που σιγοβράζει είναι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στη Χίο κι όλες οι προσπάθειες έχουν προσώρας στόχο πρώτον να μην σκάσει πριν από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023 και δεύτερο να επανεκλέξει το κόμμα βουλευτή.

Όλο το σκηνικό είχε ξεκινήσει πολύ πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023, με την ένταξη στο τοπικό ψηφοδέλτιο του… ξενομπάτη κ. Σταύρου Μιχαηλίδη, προερχόμενου από τα πολύ δεξιά της δεξιάς Νέας Δημοκρατίας και με πρόσθετο αρνητικό φορτίο την απροκάλυπτα ξενοφοβική του ατζέντα, πέραν των διαφορετικών θέσεών του – όπως άλλωστε – είναι φυσικό σε πλείστα όσα ζητήματα, αφού από την Νέα Δημοκρατία προέρχεται.

Εν όψει της πρώτης εκλογικής αναμέτρησης φαίνεται πως όλα μπήκαν κάτω από το χαλί, αφού ο υπέρ πάντων αγώνας ήταν να ηττηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και να περάσει η βουλευτική έδρα στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και προς τούτο οι παλαιοί… ορθόδοξοι του ΠΑΣΟΚ ναι μεν μουρμούριζαν και γκρίνιαζαν, αλλά αφού ήταν για την έδρα το… καψοδέχτηκαν.

Το κλίμα, ωστόσο, άρχισε να στραβώνει τις τελευταίες ημέρες πριν από τις εκλογές, όταν άρχισαν να διαφαίνονται περίεργες εσωτερικές κινήσεις κι από κει που φαινόταν ότι οδηγούσε την κούρσα των σταυρών ο κ. Χριστόφορος Κριμιζής, το άνοιγμα της κάλπης έδειξε πως… αλλού τα κακαρίσματα κι αλλού γεννούν οι κότες.

Τι είχε συμβεί; Το προφανές που λίγο πολύ όλοι οι παροικούντες στην Ιερουσαλήμ γνώριζαν ήταν ο διεμβολισμός της κας Λίτσας Λύκου από τον κ. Μιχαηλίδη μέσα στην έδρα της, που άλλωστε είναι και για τους δύο η ίδια, τα Θυμιανά.

Ποιοί από την νομαρχιακή κουβαλούσαν σταυρούς στον Μιχαηλίδη;

Το λιγότερο γνωστό που άρχισε να βγαίνει στην επιφάνεια μετά τις εκλογές ήταν η ξεκάθαρη πριμοδότηση – τις τελευταίες ημέρες – του κ. Μιχαηλίδη με την κινητοποίηση μελών της νομαρχιακής επιτροπής Χίου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Προσώρας, δεν έχει γίνει γνωστό αν επρόκειτο για προσωπικές – πλην όμως συντονισμένες – πρωτοβουλίες και δράσεις ή για εντολή από την ηγεσία του κόμματος, με στόχο τον διεμβολισμό – μέσω Μιχαηλίδη – της Νέας Δημοκρατίας.

Οι στόχοι, πάντως, κατάκτησης της βουλευτικής έδρας και υψηλού ποσοστού επετεύχθησαν στη Χίο και τώρα εν όψει των εκλογών του Ιουνίου το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επιδιώκει ρεπετισιόν (répétition) με κάθε τρόπο και θυσία. Όταν, μάλιστα, η βουλευτική έδρα λειτουργεί ως πρώτης τάξεως συγκολλητική ουσία του εξαφανισμένου εδώ και χρόνια από την νομή της εξουσίας ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Η σημερινή, Τρίτη 30 Μαΐου 2023, παρουσία στη Χίο του προέδρου του κόμματος κ. Νίκου Ανδρουλάκη αυτούς ακριβώς τους στόχους εξυπηρετεί και συνάμα να κατευνάσει τις γκρίνιες και να κρατήσει… στα θηκάρια τα μαχαίρια, τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές.

εκλογές 2023Νίκος ΑνδρουλάκηςΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ