Τα «Αγριόχορτα» την Παρασκευή, από την Κινηματογραφική Λέσχη Χίου

Την γαλλική ταινία «Αγριόχορτα» (Les Herbes Folles), σε σκηνοθεσία Αλέν Ρενέ, προβάλλει την προσεχή Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 8.30 το βράδυ, η Κινηματογραφική Λέσχη Χίου, στο Ομήρειο.

Η ταινία, 104 λεπτών, παραγωγής του 2009, είναι σε σενάριο Αλέξ Ρεβάλ, Λοράν Χερμπιέ, από το μυθιστόρημα του Κριστιάν Γκεγί.

Πρωταγωνιστούν Αντρέ Ντισολιέ, Σαμπίν Αζεμά, Ματιέ Αμαλρίκ, Εμανουέλ Ντεβός.

Ένας παντρεμένος μεσήλικας βρίσκει τυχαία σε ένα πάρκινγκ ένα κλεμμένο πορτοφόλι που ανήκει σε μία μεσήλικα οδοντίατρο με το χόμπι της αεροπόρου. Το ασήμαντο αυτό συμβάν και η συνάντηση μεταξύ των δύο θα οδηγήσουν σε μια σειρά αναπάντεχων γεγονότων.

Τα «Αγριόχορτα» του σπουδαίου Γάλλου κινηματογραφιστή Αλέν Ρενέ («Χιροσίμα, αγάπη μου», «Πέρυσι στο Μάριενμπαντ», «Ο θείος μου απ’ την Αμερική») είναι η ιστορία μιας ανορθόδοξης σχέσης ανάμεσα σε δύο ανθρώπους που αναζητώντας την επαφή, απομακρύνονται διαρκώς ο ένας από τον άλλο. Μία ταινία γεμάτη ποίηση, όμορφες εικόνες, εξαιρετική μουσική και ευρηματική πλοκή που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Κριστιάν Γκεγί και διακρίνεται για το ιδιαίτερο αφηγηματικό ύφος του δημιουργού της. Ένα φιλμ όπου το χιούμορ και η θλίψη συνυπάρχουν δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα.

Διακρίσεις: Ειδικό βραβείο στον Ρενέ για τη συμβολή του στον κινηματογράφο και ειδικό βραβείο της επιτροπής στο φεστιβάλ Κανών.

Κινηματογραφική Λέσχη