Τα χρεωστούμενα ζήτησε ο δήμαρχος από τον υφυπουργό Εσωτερικών

Τα χρεωστούμενα και συγκεκριμένα τις οφειλόμενες δόσεις από την ΣΑΤΑ και τους παρακρατηθέντες πόρους ζήτησε ο δήμαρχος Χίου κ. Μανώλης Βουρνούς από τον υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Γιάννη Μπαλάφα, με τον οποίο συναντήθηκε, το πρωί της Τετάρτης, 4 Νοεμβρίου 2015, στην Αθήνα

Συζητήθηκαν, επίσης, η υποχρηματοδότηση των δήμων, γενικότερα, καθώς και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο δήμος Χίου, εξαιτίας αυτής της καθυστέρησης, που έχουν άμεσο αντίκτυπο, όχι μόνο σε θέματα που αφορούν μεγάλα έργα, αλλά και εκείνα που έχουν σχέση με την καθημερινότητα των δημοτών του νησιού.

Ο κ. Βουρνούς ζήτησε την ενίσχυση της Χίου και ειδικότερα των χωριών, και των απομακρυσμένων περιοχών του νησιού, αναλύοντας τα προβλήματα που προκλήθηκαν – ανάμεσα σε άλλα – στο αγροτικό οδικό δίκτυο, εξαιτίας των πρόσφατων καταστροφικών βροχοπτώσεων, στη βόρεια Χίο.

Εξέφρασε, επίσης, την άποψη ότι αποτελεί επιτακτική ανάγκη, η ενίσχυση του στόλου των οχημάτων και των μηχανημάτων που βοηθούν στην εξομάλυνση των προβλημάτων στο αγροτικό οδικό δίκτυο και τον καθαρισμό των χειμάρρων.

Εκταμιεύονται 400 εκατ. ευρώ έως το τέλος του μήνα

Σε συνάντηση που είχε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής με εκπροσώπους της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής ενημέρωσε ότι μέχρι τέλος του μήνα θα έχουν εκταμιευτεί περί τα 400 εκατομμύρια ευρώ που θα διατεθούν για:

– Τακτική επιχορήγηση δήμων και περιφερειών.

– Προνοιακά επιδόματα (τυφλότητας, αναπηρίας κ.λπ.).

– Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι».

– Διατροφικό επίδομα.

– Κάλυψη μεγάλου μέρους εκκρεμοτήτων του Υπουργείου προς την αυτοδιοίκηση, όπως παρακρατηθέντες πόροι, καθώς και για έργα και επενδυτικές δραστηριότητες δήμων.

δήμοιπόροι