Θερινό σινεμά στο Perivoli 

Βραδιές θερινού σινεμά θα απολαύσουμε και φέτος χάρη στην Κινηματογραφική Λέσχη Χίου με τις προβολές να γίνονται στον ανανεωμένο χώρο στο Περιβόλι.

Η πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021 στις 21:00 με την ταινία “Μνήμες φόνων”.

Δύο αστυνομικοί παλιάς κοπής αναζητούν ανεπιτυχώς το δράστη μιας σειράς βίαιων φόνων σε μια μικρή επαρχία της Νοτίου Κορέας τη δεκαετία του ’80. Η άφιξη ενός ντετέκτιβ από την πρωτεύουσα, ο οποίος βασίζεται στη μεθοδική έρευνα, θα προκαλέσει τη ζήλεια και τον ανταγωνισμό τους, όσο όμως τα πτώματα των γυναικών αρχίζουν να πληθαίνουν και η σύλληψη κι η ανάκριση των υπόπτων πέφτει στο κενό, θα οδηγήσει όλους τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση στην απελπισία.

Πρόκειται για το «άγνωστο» αριστούργημα του Μπονγκ Τζουν-Χο (Παράσιτα), βασισμένο στην αληθινή ιστορία του πρώτου serial killer της Νότιας Κορέας, ο οποίος έδρασε από το 1986 έως το 1991, σκοτώνοντας δέκα γυναίκες και δεν εντοπίστηκε μέχρι το 2019. Η σκηνοθεσία και το σενάριο είναι υποδειγματικά σκιαγραφώντας την αντίθεση ανάμεσα στους απλοϊκούς ντόπιους ντετέκτιβ και τον αντίστοιχο «διανοούμενο» από τη Σεούλ και την αλήθεια ως μία άπιαστη ιδέα. Παράλληλα, γλαφυρή είναι η αναπαράσταση της ταραχώδους εκείνης εποχής για την Κορέα, που προσπαθούσε να απεμπλακεί από το απολυταρχικό – μιλιταριστικό καθεστώς των προηγουμένων ετών. Το φινάλε απευθύνεται όχι μόνο στον θεατή αλλά και στον δολοφόνο, που το 2003 διέφευγε ατιμώρητος, ένας κοινότοπος άνθρωπος, όπως είναι συνήθως τα διακεκριμένα τέρατα.

Είσοδος: 3 ευρώ

Θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική

θερινό σινεμάΚινηματογραφική Λέσχη Χίουταινία
Comments (0)
Add Comment