Το ΕΠΠΟΧΙ στις “μάνες του νερού”, στην ελιά «Λιβεράνι» και στις λαλάδες της Καλλιμασιάς

Περιήγηση στη «μάνα του νερού» της Πλακιδιώτισσας και στην υπεραιωνόβια ελιά «Λιβεράνι» καθώς και στις λαλάδες που υπάρχουν στην περιοχή πραγματοποιεί το ΕΠΠΟΧΙ σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Σωματείο Καλλιμασιάς “Η Πρόοδος”, την Κυριακή 26 Μαρτίου 2023 στις 11.00.
Συνάντηση στην διασταύρωση που πηγαίνει ο δρόμος για το μοναστήρι της Πλακιδιώτισσας, περιοχή «Κουματός», στα τελευταία σπίτια της Καλλιμασιάς στο δρόμο προς το Θολοποτάμι.
Περπάτημα στα χωράφια πάνω από το υπόγειο υδραγωγείο της Μάνας, στην Πλακιδιώτισσα, όπου οι συμμετέχοντες θα δουν χαρακτηριστικά σημεία του συστήματος και θα μιλήσουν για το νερό, ως αρχέγονο αγαθό κοινοκτημοσύνης όλων των πλασμάτων και τις παγκόσμιες πολιτικές ιδιωτικοποίησής του.
Εισηγητές Κώστας Μαγκος και Γιάννης Μακριδάκης
Στο μοναστήρι θα υπάρχει κέρασμα από τον σύλλοδο
Στη συνέχεια ακολουθώντας αγροτικούς δρόμους θα συναντήσουμε τον δρόμο που ενώνει την Καλλιμασιά με τη Μέσα Διδύμα, όπου βρίσκεται η υπεραιωνόβια ελιά «Λιβεράνι». Στη διαδρομή θα συναντήσουμε χωράφια με λαλάδες που είναι η εποχη της κορύφωσής τους.
Η πεζοπορική διαδρομή είναι περίπου 3,7 χιλιόμετρα. Πληροφορίες για ότι δούμε θα μας δώσει ο κ. Δημήτρης Μελαχροινούδης.
Κατόπιν μπορούν οποίοι θέλουν να καθίσουν για φαγητό στην πλατεία της Καλλιμασιάς, στο Ραβαΐσι.
Για κρατήσεις θέσεων στο φαγητό στείλτε sms ή viber τηλ 6977000744
Παράκληση ευνόητη: να μην κόβουμε τις λαλάδες
ελιάΕΠΠΟΧΙλαλάδες
Comments (0)
Add Comment