Τους έπιασαν στα… πράσα, δεν πρόλαβαν να φτιάξουν νέα παραλία στον Βροντάδο

Άδοξο τέλος είχε η επιχείρηση δημιουργίας μιας νέας… παραλίας (!) στην περιοχή του Βροντάδου, στην θέση «Κατσουνάκι», όπου συνεργείο δημιούργησε ράμπα πρόσβασης στην θάλασσα, με επόμενο στόχο την μεταφορά υλικού (βότσαλα κ.λπ.) και την διάστρωσή του.

Η επιχείρηση, που ξεκίνησε την περασμένη Τρίτη, 30 Ιουνίου 2020, έγινε αντιληπτή από περίοικους, που ειδοποίησαν την αστυνομία, ενώ στο σημείο μετέβη και κλιμάκιο του λιμεναρχείου Χίου.

Τις εργασίες, που εκτελούσε εργολάβος του δήμου Χίου, φέρεται να επόπτευε ο αντιδήμαρχος κ. Σιδερής Ντομάτας, ο οποίος – μετά την αποκάλυψη της «επιχείρησης παραλία» – μαζί με τον εργολάβο πήγαν στο λιμεναρχείο Χίου και η όλη υπόθεση επιχειρήθηκε να παρουσιαστεί ως αφορούσα καθαρισμό και διάστρωση της παραλίας.

Ωστόσο, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, πρόκειται ξεκάθαρα για δημιουργία ράμπας, που οδηγεί κατευθείαν μέσα στην θάλασσα, σε σημείο που δεν υπάρχει καν παραλία!

Στη υπόθεση ενεπλάκη το λιμεναρχείο Χίου, που έχει ήδη μια πρώτη εικόνα της περιοχής και των παρεμβάσεων που έγιναν, ενώ από την πλευρά της κτηματικής υπηρεσίας διαβεβαιώνεται ότι ουδεμία σχετική άδεια έχει εκδοθεί, ούτε και υπάρχει σχετική ενημέρωση ή κάποια καταγγελία.

Αμαρτωλό το παρελθόν της περιοχής

Στην συγκεκριμένη θέση υπάρχει ένα παράνομο μπάζωμα της θάλασσας επί δήμου Βροντάδου και δημιουργήθηκε μια λωρίδα γης, που χρησιμοποιείται σήμερα ως χώρος στάθμευσης.

Οι πληροφορίες του astraparis.gr αναφέρουν ότι για την δημιουργία παραλίας στην περιοχή είχαν πλαγιοκοπηθεί από ιδιώτη πέρυσι η προηγούμενη δημοτική αρχή, καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι διαφόρων παρατάξεων, χωρίς ωστόσο να γίνει κάτι, αφού επρόκειτο για απολύτως παράνομη δραστηριότητα και το σχετικό αίτημα προσέκρουσε σε σθεναρή αντίσταση των πλαγιοκοπηθέντων.

Απομένει, τώρα, να εξακριβωθεί από το λιμεναρχείο Χίου, το οποίο έχει επιληφθεί της υπόθεσης, σε συνεργασία και με την κτηματική υπηρεσία, που κατά το πρωτόκολλο θα ενημερωθεί, αν έχουν γίνει παράνομες προσχώσεις και θα κινηθούν οι προβλεπόμενες ποινικές διαδικασίες.

Η πάνω φωτογραφία ελήφθη την Τρίτη 30 Ιουνίου, ενώ όσες ακολουθούν σήμερα Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

ΒροντάδοςΚατσουνάκιμπάζωμα παραλίαςπαραλία