Τρία νεκρά κορίτσια ο τραγικός απολογισμός του ναυαγίου στα Καρδάμυλα Χίου

Update 12: 57 Τρία νεκρά κοριτσάκια, ηλικίας 5, 7 και 10 ετών, είναι ο θλιβερός απολογισμός της απίστευτης τραγωδίας που εκτυλίχθηκε στην περιοχή των Καρδαμύλων Χίου με ναυάγιο σε βάρκα προσφύγων και μεταναστών σήμερα Τετάρτη, 10 Απριλίου 2024.

Οι σοροί, των τριών κοριτσιών  μεταφέρθηκαν από τα Καρδάμυλα με το περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος στο Λιμεναρχείο Χίου από όπου και παραλήφθησαν λίγο πριν τη μία το μεσημέρι από γραφείο τελετών και θα μεταφερθούν στο νοσοκομείο Χιου για νεκροψία νεκροτομή.

Τα τρια κορίτσια φαίνεται ότι ήταν αδερφάκια ενώ η μητέρα τους είναι μεταξύ των διασωθέντων, οι οποίοι τελικά ανέρχονται σε 19.

Από το λιμενικό έγινε γνωστό ότι θα συνεχιστεί η επιχείρηση στην περιοχή για τυχόν άλλους πρόσφυγες ή μετανάστες που επέβαιναν στη μοιραία βάρκα.

Update 11:14  Τρία άτομα, μια γυναίκα με το παιδί της κι ένας άντρας μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Χίου, 11 άτομα βρίσκονται αυτή την ώρα στο λιμεναρχείο Χίου, αναμένονται περαιτέρω πληροφορίες για επιβεβαίωση της ύπαρξης τριών νεκρών από ο ναυάγιο βάρκας με πρόσφυγες και μετανάστες σημειώθηκε τα ξημερώματα – λίγο μετά τα μεσάνυχτα – της Τετάρτης 10 Απριλίου 2024 – στην θαλάσσια περιοχή των Καρδαμύλων Χίου.

10:31 Ναυάγιο βάρκας με πρόσφυγες και μετανάστες σημειώθηκε τα ξημερώματα – λίγο μετά τα μεσάνυχτα – της Τετάρτης 10 Απριλίου 2024 – στην θαλάσσια περιοχή των Καρδαμύλων Χίου, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι εντοπίσθηκαν τρεις νεκροί.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από το γραφείο Τύπου του Λιμενικού Σώματος, τρία άτομα που εντοπίσθηκαν στην στεριά τα ξημερώματα ανέφεραν για το ναυάγιο και αμέσως ξεκίνησε ευρεία επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης σε όλη τη περιοχή.

Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση σε βραχώδη ακτή της περιοχής από όπου και περισυνελέγησαν 14 άτομα.

Στην ευρύτερη περιοχή επιχειρούν τρία σκάφη του Λ.Σ., χερσαίες δυνάμεις, ενώ νωρίτερα πέταξε στη περιοχή και ελικόπτερο του λιμενικού.

Καρδάμυλαμετανάστεςναυάγιοπρόσφυγες