Βεντέτα με Μουτζούρη – Βρουλή ανοίγει ο Μηταράκης για τα έργα στη Χίο

Με… δικαιολογίες  για τον εργολάβο των έργων του αεροδρομίου Χίου απαντά ο βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας κ. Νότης Μηταράκης σε όσα του καταμαρτυρεί η περιφερειακή αρχή Μουτζούρη, η οποία χθες τον κάλεσε μέσω του αντιπεριφερειάρχη κ. Παντελή Βρουλή να μην παίζει τον ρόλο του μάνατζερ του κομματικού υποψήφιου περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Αλκιβιάδη Στεφανή.

Ο κ. Μηταράκης αποδίδει καθυστερήσεις στην περιφερειακή αρχή για τους στύλους του ΔΕΔΔΗΕ στο φράγμα Κόρης Γεφύρι, το ίδιο δε κάνει για το έργο της επέκτασης του διαδρόμου στο αεροδρόμιο, ισχυριζόμενος ότι η μετατόπιση της παραλιακής δεν έγινε εντός της αρχικής συμβατικής προθεσμίας, «αλλά στα πλαίσια παρατάσεων που είχαν δοθεί».

Για την έλλειψη αδρανών υλικών για τον διάδρομο, πάλι το φταίξιμο το ρίχνει στην περιφέρεια, ενώ ισχυρίζεται ότι ο ανάδοχος της επέκτασης δεν μπορούσε να αναπτύξει το εργοτάξιό του επειδή τον εμπόδιζαν τα μηχανήματα του έργου της μετατόπισης της παραλιακής!

Αναλυτικά, η σημερινή – Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου 2023 – ανακοίνωση του κ. Μηταράκη έχει ως εξής:

«Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια»

Αναφορικά με τη μετατόπιση των στύλων του ΔΕΔΔΗΕ μέσα από το φράγμα, από τον Ιανουάριο του 2023 ο ΔΕΔΔΗΕ έχει ενημερώσει την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για τις απαιτούμενες ενέργειες, αλλά η περιφερειακή αρχή Μουτζούρη έχει καθυστερήσει να ανταποκριθεί χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το ζήτημα των απαιτούμενων υλικών για το αεροδρόμιο Χίου, η αρμόδια επιτροπή της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου έχει γνωμοδοτήσει αρνητικά από 25 Μαΐου 2023.

Το δε έργο της μετατόπισης του περιφερειακού δρόμου παραδόθηκε για χρήση εκτός του αρχικού χρονοδιαγράμματος υλοποίησης, αλλά στα πλαίσια παρατάσεων που είχαν δοθεί. Οι δε καθυστερήσεις για το έργο του αεροδρομίου συνίστανται στο γεγονός ότι η ύπαρξη των μηχανήματων του έργου της μετατόπισης δεν επέτρεπαν στον ανάδοχο του έργου του αεροδρομίου να εγκαταστήσει το εργοτάξιό του.

αεροδρόμιοΑλκιβιάδης ΣτεφανήςΚώστας ΜουτζούρηςΝότης ΜηταράκηςΠαντελής Βρουλής