Βλέπουν Τσίπρα για ΦΠΑ οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Ύστατη προσπάθεια να βρεθεί πολιτική – πλέον – λύση στο θέμα της διατήρησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά καταβάλλουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ των νησιών του Βορείου Αιγαίου, που συναντώνται στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας 11 Δεκεμβρίου 2017.

Οι βουλευτές Χίου κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης, Λέσβου κ. Γιώργος Πάλλης και Σάμου κ. Δημήτρης Σεβαστάκης θα μεταφέρουν στον πρωθυπουργό την αγωνία των νησιωτικών κοινωνιών και την ανάγκη εξεύρεσης λύσης, λίγες μόλις ημέρες πριν την εκπνοή του έτους και την έναρξη εφαρμογής του κανον ικού ΦΠΑ στα νησιά, από την 1.1.2018.

Τις προηγούμενες ημέρες στην διαπραγμάτευση του υπουργού Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου με τους θεσμούς, το θέμα της διατήρησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ δεν είχε τύχη και δεν έγινε αποδεκτό, τουλάχιστον σε τεχνικό επίπεδο.

Έτσι, η μόνη λύση που απομένει είναι η πολιτική λύση σε επίπεδο πρωθυπουργού, κάτι – άλλωστε – που και ο κ. Τσακαλώτος εμμέσως παρέπεμψε στην συνάντηση που είχε με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017 και προϊδέασε σχετικά στην ανακοίνωσή του ο κ. Μιχαηλίδης.

βουλευτέςΤσίπραςΦΠΑ