«Ξεσκόνισαν» το ξεχασμένο «Ξενία» Χίου

Το εγκαταλειμμένο, ξεχασμένο και πλήρως ανεκμετάλλευτο κτίριο του ακινήτου του πρώην ξενοδοχείου «Ξενία», φαίνεται που επαναφέρει στο προσκήνιο η δημοτική αρχή με στόχο την αξιοποίηση του.

Στα πλαίσια αυτών των προσπαθειών πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 17 Μαΐου 2018, συνάντηση με τον πρόεδρο της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. καθηγητή κ. Γιάννη Πολύζο και στελέχη της εταιρείας. Ο δήμαρχος Χίου κ. Μανώλης Βουρνούς διερεύνησε τις προοπτικές, προκειμένου να εξεταστούν οι δυνατότητες αξιοποίησης του «Ξενία» της Χίου και επανένταξής του στην τουριστική οικονομία του νησιού.

Στη σύσκεψη ο δήμαρχος υποστήριξε την ανάγκη ενεργοποίησης αυτού του σημαντικού ακινήτου τόσο για λόγους επιχειρηματικής δραστηριότητας και δημιουργίας θέσεων εργασίας όσο και για λόγους αναβάθμισης του αστικού περιβάλλοντος.

Σε πολύ θετικό κλίμα ο πρόεδρος πρότεινε την πρόταξη του «Ξενία» της Χίου για ένταξη στην πρώτη κατηγορία ακινήτων «Ξενία» της ΕΤΑΔ προς αξιοποίηση. Θα ακολουθήσει άμεσα αξιολόγηση και σύνταξη μελέτης σκοπιμότητας από τα αποτελέσματα της οποίας θα καθοριστεί η κατάλληλη διαδικασία για τη διενέργεια διαγωνισμού.

Τα αποτελέσματα της μελέτης σκοπιμότητας αναμένεται να παρουσιαστούν στη Χίο στα τέλη Ιουλίου 2018.

Ξενίαξενοδοχείο