Χιλιάδες μαθητές θα πάρουν την τσάντα με τα φρούτα τους

Περισσότερες από τρεις χιλιάδες τσάντες με φρούτα και ανάλογο αριθμό εντύπων με τον διακριτικό τίτλο «Το αλφαβητάρι της υγιεινής διατροφής» μοίρασε σε μαθητές σχολείων της Χίου ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ) σε συνεργασία με την Ιχθυόσκαλα Χίου και τις σχολικές επιτροπές του νησιού.

«Ήταν ένα αίτημα των σχολικών επιτροπών, στο οποίο έσπευσε να ανταποκριθεί ο ΟΚΑΑ άμεσα και με μεγάλη ευχαρίστηση», δήλωσε – μεταξύ άλλων – ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πρόνοιας και Παιδείας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, που ανέλαβε τον συντονισμό της δράσης.

Από την πλευρά του ΟΚΑΑ στη Χίο βρέθηκε ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού κ. Γιάννης Τριανταφύλλης, ο οποίος σε δηλώσεις του παρουσίασε το ευρύτερο κοινωνικό έργο που επιτελεί ο ΟΚΑΑ, στοχεύοντας – όπως είπε – να συμβάλει στη στροφή του κοινού και ειδικότερα των παιδιών σε μια πιο υγιεινή διατροφή.

«Και επειδή δεν αρκεί μόνο να τα λες αλλά είναι καλύτερα να τα δείχνεις με παραδείγματα αποφασίσαμε μαζί με το βιβλιαράκι να μοιράσουμε και φρούτα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι τα φρούτα (μήλα, αχλάδια, πορτοκάλια και μπανάνες) μοιράστηκαν σε υφασμάτινη τσάντα πολλαπλών χρήσεων, ώστε να δοθεί στα παιδιά και το παράλληλο μήνυμα της οικολογικής συμπεριφοράς.

ΟΚΑΑφρούτα