Χρονίζουν και διογκώνονται τα προβλήματα του Βροντάδου, καταγγέλλει η ΛΑΣ

Στα σοβαρά προβλήματα, που αντιμετωπίζει η δημοτική κοινότητα Βροντάδου αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Χίου, η οποία παραβρέθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του τοπικού (15/10/2015), στο οποίο έγινε ο απολογισμός πεπραγμένων στον ένα χρόνο από την ανάληψη των καθηκόντων του.

Η Λαϊκή Συσπείρωση επεσήμανε «την εγκατάλειψη υποδομών, ανεπάρκεια παροχής υπηρεσιών, την ώρα που αυξάνουν  ανταποδοτικά τέλη και χαράτσια  στους Βρονταδούσους,  τη ίδια ώρα υπολείπονται οι υπηρεσίες, αποδεικνύοντας τη φοροεισπρακτική πολιτική της δημοτικής αρχής. Σ’ αυτό πνεύμα και σ’ αυτό το δρόμο πορεύεται και η δημοτική κοινότητα Βροντάδου, δεμένη στο άρμα του δήμου Χίου», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται 0- μεταξύ άλλων –  τα παρακάτω προβλήματα:

* Ύδρευση με προβλήματα στην ποιότητα του νερού ιδιαίτερα στα ψηλά σημεία του Βροντάδου.

* Αποχέτευση με προβλήματα οσμών και υπερχειλίσεων ιδιαίτερα κατά τη θερινή  περίοδο.

* Καθαριότητα με ανεπαρκή συχνότητα αποκομιδής των απορριμμάτων (2-3 φορές την εβδομάδα). Κάδοι άπλυτοι και φθαρμένοι.

* Εσχάρες και φρεάτια απορροής όμβριων μπαζωμένα ή ακαθάριστα.

* Ρυάκια, ρέματα, χείμαρροι ακαθάριστα.

* Χώροι φυσικού κάλλους και ιστορίας και πολιτισμού εγκαταλειμμένοι (Κλειδού, Ράκτης, Δασκαλόπετρα, Πετροκάραβο, Τρεις Μύλοι)

* Οδικό δίκτυο ασυντήρητο (λακκούβες, ραφές, καθρέφτες, προστατευτικά  κιγκλιδώματα, σήμανση, λανθασμένη αριθμοθέτηση οδών).

* Μονοδρομήσεις που η λειτουργία τους παραμένει σε εκκρεμότητα μετά από διαμαρτυρία των κατοίκων τους, ενώ έχει αποφασιστεί η επανεξέταση από επιτροπή του δήμου Χίου.

Όλα τα  παραπάνω, καταλήγει η ΛΑΣ, «έπρεπε να έχουν λυθεί στη δημοτική  κοινότητα Βροντάδου, μετά από ένα χρόνο επισημάνσεων είτε στα τοπικά συμβούλια είτε σε συσκέψεις με εκπροσώπους των φορέων εκπροσώπων του Δήμου ή τουλάχιστον να έχουν δρομολογηθεί άμεσα λύσεις τους».

Βροντάδος