Ανά τρίμηνο στο εξής η καταβολή των μερισμάτων του ΜΤΠΥ
Ανά τρίμηνο κι όχι κάθε μήνα θα καταβάλλονται στο εξής, αρχής γενομένης από τον Απρίλιο 2016, τα μερίσματα του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ), με απόφαση του υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Τάσου Πετρόπουλου.
Διευκρινίζεται ότι τα μερίσματα έχουν ήδη καταβληθεί για τον μήνα Μάρτιο σύμφωνα με το προηγούμενο σύστημα καταβολής.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου, η τροποποίηση του χρόνου καταβολής των μερισμάτων γίνεται, «ώστε να υπάρξει ο αναγκαίος χρόνος για την εκπόνηση αναλογιστικών μελετών, από τις οποίες θα προκύψει η αναπροσαρμογή των μερισμάτων». Δηλαδή, η περικοπή τους, σύμφωνα με όσα έχουν κατά καιρούς δει το φως της δημοσιότητας.
Παράλληλα, στο ίδιο αυτό διάστημα τα ποσά που δεν θα αποδίδονται στους δικαιούχους θα αξιοποιούνται ως αποθεματικά από το ΜΤΠΥ.