Ανακάλυψαν 13 μήνες μετά άλλους 6,5 τόνους κάνναβης σε ρυμουλκό

Μετά την παρέλευση 13 μηνών από τον εντοπισμό μιας πολύ μεγάλης ποσότητας κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα) στο ρυμουλκό πλοίο “Andreas”, το Λιμενικό Σώμα ανακοίνωσε την Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2019, ότι βρέθηκε και νέα ποσότητα εντός του πλοίου, επιμελώς κρυμμένη σε ειδικές κρύπτες.

Η πρώτη επιχείρηση έγινε στις 6 Δεκεμβρίου 2017 στην θαλάσσια περιοχή της Κρήτης, κατά την οποία εντοπίστηκε και κατασχέθηκε επί του ρυμουλκού ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα) έξι τόνων, 177 κιλών και 800 γραμμαρίων. Τα έξι μέλη του πληρώματος του ρυμουλκού, συριακής υπηκοότητας, είχαν συλληφθεί κατά την αυτόφωρη διαδικασία, στο πλαίσιο της διενεργούμενης προανάκρισης και κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι.

Υπενθυμίζεται ότι τότε, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και συνεργασίας της διεύθυνσης δίωξης ναρκωτικών και λαθρεμπορίου του Λιμενικού Σώματος με υπηρεσίες του γαλλικού τελωνείου, η επιχείρηση είχε διεξαχθεί από πλοίο ανοικτής θαλάσσης του Λ.Σ. με επιβαίνοντες στελέχη της μονάδας υποβρυχίων αποστολών και αεροσκάφος του Frontex,

Μετά από αξιοποίηση νεότερων πληροφοριών, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Λ.Σ., εντοπίστηκε και κατασχέθηκε εντός του ρυμουλκού πλοίου “ANDREAS”, το οποίο ήταν κατασχεμένο και φυλασσόμενο στον λιμένα της Αγίας Γαλήνης Κρήτης, επιμελώς κρυμμένη και συσκευασμένη, η προαναφερθείσα ποσότητα 6.561,8 κιλά, καθώς και 258.000 δισκία CAPTAGON.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα στο ρυμουλκό “ANDREAS” εντοπίστηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα) συνολικά 12 τόνων, 738 κιλών και 500 γραμμαρίων, καθώς και 258.000 δισκία CAPTAGON.

Η συνολική αξία των ανωτέρω ανέρχεται περίπου στα 150.000.000 ευρώ, ενώ η εν λόγω ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα) είναι η μεγαλύτερη που έχει κατασχεθεί μέχρι σήμερα στη χώρα μας.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια