Ανακυκλώνει ο Κυνηγετικός σύλλογος

Προσπάθεια ευαισθητοποίησης των μελών του στο θέμα της ανακύκλωσης των φυσιγγίων ξεκινά ο Κυνηγετικός Σύλλογος Χίου καλώντας τα μέλη του να συμμετέχουν στην προσπάθεια και τοποθετώντας κάδους ανακύκλωσης σε περιοχές, κυνηγότοπους.Την προηγούμενη κυνηγετική περίοδο σύμφωνα με τον σύλλογο συγκεντρώθηκαν για ανακύκλωση 150.000 άδεια φυσίγγια.

«Ως κυνηγοί,  πρέπει και να διαχειριζόμαστε  τα απόβλητα της δραστηριότητάς μας,  για την ελαχιστοποίηση της περιβαλλοντικής υποβάθμισης και την αειφορία του κυνηγίου.  Ο κυνηγότοπος πρέπει να παραμένει στην ίδια κατάσταση που ήταν πριν την επίσκεψη μας σε αυτόν και αυτό θα γίνει μόνο αν ο κάθε κυνηγός προχωρά στη συλλογή των αποβλήτων που δημιουργεί», αναφέρει ο κυνηγετικός σύλλογος στην ανακοίνωση του.

Για τον σκοπό αυτό πρόκειται να τοποθετήσει κάδους περισυλλογής άδειων φυσιγγίων στις περιοχές διάβασης των αποδημητικών πουλιών (Ανέμωνας, Καλλιμασιά, Άγ. Μηνάς, Αίπος, Καλαμωτή, Δότια κ.λπ) και να επιβραβεύσει τους συμμετέχοντες στην προσπάθεια αφού με την παράδοση στα γραφεία του Συλλόγου 1.000 άδειων φυσιγγίων ο κυνηγός θα ανταμείβεται  με ένα πακέτο φυσίγγια Νο 8.

Παράλληλα ο Σύλλογος θα συγκεντρώσει τα άδεια φυσίγγια στις εγκαταστάσεις του πρώην εκτροφείου στο Χαλκειός και σε συνεργασία με το Δήμο Χίου θα τα προωθήσει για ανακύκλωση.

Η ελπίδα όλων είναι φέτος να υπάρχει μεγαλύτερη συμμετοχή από τις προηγούμενες χρονιές που το πέρασμα των κυνηγών από τους κυνηγότοπους σηματοδοτούνταν από εκατοντάδες άδεια φυσίγγια.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια