Αναλογική εκπροσώπηση στα νομικά πρόσωπα ζητά το Δίκτυο Πολιτών Χίου

Πρόσκληση προς τον δήμαρχο Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη, να εφαρμόσει τις διατάξεις σύμφωνα με το πνεύμα του ισχύοντος νόμου προς όφελος των δημοτών, εξασφαλίζοντας την αναλογική εκπροσώπησή τους στα Δ.Σ. των νομικών προσώπων, απευθύνει η παράταξη Δίκτυο Πολιτών.

Στην σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι ο δήμαρχος που εξελέγη με το σύστημα της απλής αναλογικής τον Μάιο είναι αυτονόητο εφαρμόζοντας τις πολιτικές επιταγές του νομικού πλαισίου, να εξασφαλίσει για τους δημότες τα εξής:

1) Γόνιμο διάλογο με όλες τις παρατάξεις για τους κύριους στόχους του επιχειρησιακού σχεδίου της περιόδου που ξεκινάει, όπως αυτοί αναδύονται α) από τις ανάγκες που προκύπτουν μετά την αξιολόγηση της υπάρχουσας κατάστασης και β) από τη διαμόρφωση αναπτυξιακού οράματος του δήμου.

2) Διερεύνηση σύνθεσης ενός αποτελεσματικού μοντέλου διοίκησης του δήμου, μέσω αποκέντρωσης, συλλογής και αξιολόγησης προτάσεων και ανατροφοδότησης.

Προϋπόθεση για τα παραπάνω είναι η αναλογική εκπροσώπηση των παρατάξεων στην διοίκηση που αποτυπώνει την πραγματική βούληση όλων των δημοτών της Χίου όπως αυτή εκφράστηκε με τις δημοτικές εκλογές, καταλήγει το Δίκτυο Πολιτών.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια