Ανασφάλεια στην Αμανή από την αποψίλωση του ιατρείου

Η αποψίλωση του πολυδύναμου ιατρείου της Βολισσού, αλλά και η γενικότερη υποστελέχωση σε αγροτικούς γιατρούς, γεγονός που δημιουργεί ανασφάλεια στους κατοίκους των απομακρυσμένων, κυρίως, περιοχών της Χίου, ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν στην συνάντηση του δημάρχου Χίου κ. Μανώλη Βουρνού με το διοικητικό συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου της Χίου.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, 16 Νοεμβρίου 2015, συμμετείχε και ο εντεταλμένος σύμβουλος του δήμου Χίου για θέματα υγείας κ. Γιάννης Γεωργιάδης.

Στο πλαίσιο αυτό, υπήρξε ταύτιση απόψεων για τον τρόπο συντονισμού των από κοινού ενεργειών, προς κάθε κατεύθυνση, με στόχο την εξεύρεση λύσεων για το φλέγον θέμα της πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης των δυσπρόσιτων και απομακρυσμένων  περιοχών του νησιού μας.

Ο κ. Βουρνούς ευχαρίστησε και εκ μέρους των δημοτών το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου για την πολύ καλή συνεργασία με το δημοτικό ιατρείο στην κάλυψη των υγειονομικών αναγκών των απόρων συμπολιτών μας και αναφέρθηκε στην εθελοντική προσφορά των γιατρών στο Γηροκομείο της Χίου, αλλά και στις δράσεις σε απομακρυσμένες περιοχές του νησιού μας.

Τέλος, εξήρε την εθελοντική προσφορά και συνεισφορά του Ιατρικού Συλλόγου της Χίου στην υγειονομική περίθαλψη των προσφύγων, αλλά και για τις πρωτοβουλίες που ανέλαβαν για την αγορά φαρμάκων και υγειονομικού υλικού.