Αναβάθμιση του Ιωνικού κολυμβητηρίου με 3,7 εκατ. ευρώ

Με το ποσό των 3,7 εκατομμυρίων ευρώ εντάσσεται η ενεργειακή αναβάθμιση του Ιωνικού κολυμβητηρίου Χίου στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Βορείου Αιγαίου, με απόφαση που υπέγραψε η περιφερειάρχης κα Χριστιάνα Καλογήρου.

Το έργο περιλαμβάνει και τη ενεργειακή αναβάθμιση και επισκευή των ξενώνων του κολυμβητηρίου, που σήμερα δεν είναι λειτουργικοί και οι οποίοι μετά την ολοκλήρωση των εργασιών θα μπορούν να φιλοξενήσουν έως περίπου 40 άτομα.

Το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του κολυμβητηρίου περιλαμβάνει αναλυτικά τις ακόλουθες επιμέρους εργασίες:

– Αντικατάσταση τέντας – στέγης, η οποία έχει φθαρεί σε πολλά σημεία της και ουσιαστικά δεν προσφέρει την απαιτούμενη θερμομόνωση στον χώρο.

– Τοποθέτηση θερμομονωτικού κελύφους σε όλο το κτίριο.

– Αντικατάσταση εξωτερικών κουφωμάτων με ενεργειακά.

– Αντικατάσταση προβολέων και λοιπού φωτισμού με λαμπτήρες τύπου led για εξοικονόμηση ενέργειας.

Να υπενθυμίσουμε ότι παράλληλα τρέχει και πρόγραμμα για την εγκατάσταση εξοπλισμού χρονομέτρησης, προϋπολογισμού 283.000 ευρώ.

Με τις παραπάνω εργασίες, επισημαίνει στον astraparis.gr ο κ. Νίκος Λαμπρινούδης, δημοτικός σύμβουλος και υπεύθυνος του κολυμβητηρίου, θα μειωθεί σημαντικά το ενεργειακό κόστος για την λειτουργία του κολυμβητηρίου, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την ανάληψη μεγάλων διεθνών διοργανώσεων.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την απόφαση της κας Καλογήρου,   χρηματοδοτούνται τα εξής έργα:

1) Ενεργειακή αναβάθμιση του Ιωνικού κολυμβητηρίου Χίου, συνολικού προϋπολογισμού 3.724.346 ευρώ και δικαιούχο τον δήμο Χίου.

2). Ενεργειακή αναβάθμιση μουσείου φυσικής ιστορίας απολιθωμένου δάσους Λέσβου, συνολικού προϋπολογισμού 454.427 ευρώ   και δικαιούχο το μουσείο φυσικής ιστορίας απολιθωμένου δάσους Λέσβου.

3) Ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου του Επιμελητηρίου Λέσβου, συνολικού προϋπολογισμού 327.502 ευρώ και δικαιούχο τον δήμο Λέσβου.

Η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου δήλωσε σχετικά:

«Με τη συγκεκριμένη χρηματοδότηση θα αναβαθμιστούν οι υποδομές αυτών των κτιρίων και παράλληλα θα επιτευχθεί συνολική ενεργειακή εξοικονόμηση, με άμεσο αποτέλεσμα τόσο τη μείωση των λειτουργικών δαπανών, όσο και τη συνολική προσπάθεια που κάνουμε για την προστασία του περιβάλλοντος και τη συνεπακόλουθη βελτίωση της ποιότητας ζωής των νησιωτών».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια