Αναβολή μέχρι νεωτέρας (;) για τα Μεστά

Κάτι οι γιορτινές μέρες που δυσκόλεψαν τις συνεννοήσεις, κάτι οι κακές καιρικές συνθήκες των προηγούμενων ημερών, αλλά και εκείνες που έρχονται με την… «Υπατία», οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην αναβολή του δρομολογίου του πλοίου «Διαγόρας” στο λιμάνι των Μεστών, την προσεχή Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2019, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί.

Υπενθυμίζεται ότι μετά το πρόσφατο συμβούλιο ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, που πραγματοποιήθηκε στη Χίο, ανακοινώθηκε η καθιέρωση ενός δρομολογίου την εβδομάδα, αρχής γενομένης από την προσεχή Κυριακή (από τον Πειραιά προς τα Μεστά).

Ωστόσο, στο διάστημα που μεσολάβησε μάλλον δεν έγιναν και πολλά πράγματα και δεδομένων των συνθηκών, που προαναφέραμε, η δρομολόγηση πάει για τουλάχιστον μία εβδομάδα αργότερα.

Μιλώντας στον astraparis.gr ο επιτελικός εμπορικός διευθυντής της Attica Group κ. Διονύσης Θεοδωράτος ήταν σαφής, τονίζοντας ότι «αυτή την εβδομάδα αποκλείεται». Παρέπεμψε δε σε συνεννοήσεις για το θέμα με τον δήμαρχο κ. Μανώλη Βουρνού εντός των τρεχουσών ημερών, ενώ διευκρίνισε ότι η συνεννόηση της εταιρείας με το υπουργείο Ναυτιλίας είναι μια πολύ απλή διαδικασία αποστολής του προβλεπόμενου σήματος.

Ένα άλλο ζήτημα που προκύπτει και το οποίο είναι δυνατόν να θέσει εν αμφιβόλω την επιτυχία του εγχειρήματος, πέραν  φυσικά – εκείνων που αφορούν την αποδοχή του δρομολογίου από τους Χιώτες, λόγω κυρίως της απόστασης και του χρόνου προσέγγισης του πλοίου στα Μεστά, είναι η εξασφάλιση δρομολογίων από το υπεραστικό ΚΤΕΛ.

Με δεδομένες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το ΚΤΕΛ είναι πολύ πιθανόν να καταστεί ανέφικτη η εξυπηρέτηση του δρομολογίου, κάτι που αναμένεται να ξεκαθαρισθεί τις επόμενες ημέρες.

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια