Αναζητείται «εθελοντής» ασθενής για τα απογευματινά χειρουργεία στο νοσοκομείο Χίου

Ακούγεται ως ειρωνεία που στο νοσοκομείο Χίου, όπου οι ελλείψεις είναι τεράστιες σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και τα επιμέρους τμήματα αποδεκατίζονται το ένα μετά το άλλο, κάποιοι σκέφτονται να… εγκαινιάσουν απογευματινά χειρουργεία, για να δείξουν… καλή διαγωγή στην κυβέρνηση και να στηρίξουν το αφήγημα του υπουργού Υγείας.

Σύμφωνα με απολύτως εξακριβωμένες πληροφορίες του astraparis.gr, έχουν ήδη βολιδοσκοπηθεί προς τούτο γιατροί του νοσοκομείου, οι οποίοι είναι πρόθυμοι να υλοποιήσουν το εγχείρημα, ενώ στον τομέα του νοσηλευτικού προσωπικού φέρεται να έχουν καμφθεί – με τους παραδοσιακούς τρόπους – οι ισχυρές αντιστάσεις κι ένας μικρός αριθμός νοσηλευτών να δηλώνουν ότι θα συμβάλλουν στα απογευματινά χειρουργεία.

Το πρόβλημα που ανακύπτει, στον βαθμό που το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αποδειχθεί «ετοιμοπόλεμο», είναι ο ασθενής, που θα δεχθεί να χειρουργηθεί στα απογευματινά χειρουργεία, καταβάλλοντας – φυσικά – το αντίστοιχο οικονομικό τίμημα.

Φαίνεται, ωστόσο, από την διερεύνηση που έγινε, ότι στο νοσοκομείο Χίου δεν υπάρχουν προσώρας πιεστικές ανάγκες στους ασθενείς, οι οποίοι είναι στην λίστα των χειρουργείων για το προσεχές διάστημα, άρα αυτοί μπορούν να περιμένουν να έρθει με την κανονική διαδικασία η σειρά τους.

Έτσι, το εγχείρημα προς το παρόν φαίνεται να σκοντάφτει ελλείψει ασθενούς, χωρίς να αποκλείεται ότι μπορεί να βρεθεί κάποιος «εθελοντής» ή να προκύψει κάποια πραγματική και άμεση ανάγκη για χειρουργείο και να επιχειρηθεί η κάλυψή της στο απογευματινό πρόγραμμα.