Αναζητώντας τον Έρικ από την Κινηματογραφική Λέσχη Χίου

Με βρετανική κωμωδία, το  ‘Looking for Eric’ σε σκηνοθεσία Κεν Λόουτς, συνεχίζονται οι προβολές από την Κινηματογραφική Λέσχη Χίου την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019 στις 20:30 στο Ομήρειο Π.Κ.Δ.Χ.

Αναζητώντας τον Έρικ

Looking for Eric

Κομεντί/ Αγγλία, Γαλλία, Βέλγιο, Ισπανία/ 2009/ 116΄

Σκηνοθεσία: Κεν Λόουτς

Σενάριο: Πολ Λάβερτι

Πρωταγωνιστούν: Στιβ Έβετς, Ερίκ Καντονά

Ο Έρικ, ένας μεσήλικας ταχυδρόμος, οπαδός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έχει δύο αποτυχημένους γάμους στο ενεργητικό του και συγκατοικεί με τους 2 θετούς γιους του που έχουν συνεχώς μπλεξίματα. Είναι ένας άνθρωπος σε βαθιά ψυχολογική κρίση, χωρίς διέξοδο στα προβλήματά του που βυθίζεται όλο και περισσότερο στην κατάθλιψη.  Όταν ξαφνικά, εμφανίζεται ως από μηχανής θεός το ίνδαλμά του, ο άσος της ομάδας τουΕρίκ Καντονά, και με τις πολύτιμες συμβούλες του θα αλλάξει τη ζωή του άσημου συνονόματού του.

Mε δέκα ολόκληρα χρόνια καθυστέρηση έρχεται αυτή η ταινία του Κεν Λόουτς, καθώς δεν προβλήθηκε τότε στις ελληνικές αίθουσες. Πρόκειται για μία αισιόδοξη κοινωνική κωμωδία, που μιλά για την αλληλεγγύη, το αίσθημα της ατομικής ευθύνης απέναντι στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον και τη συλλογική δράση, προσφιλείς θεματικές του διδύμου Λόουτς-Λάβερτι. Ο Ερίκ Καντονά, παρωδεί τον εαυτό του με τις φιλοσοφικες ατάκες του, και συνδέει το ατομικό με το συλλογικό πνεύμα μέσα από την αθλητική συμπεριφορά. Μία ταινία ύμνος στη φιλία, που παρουσιάζει τη ζωή υπό το πρίσμα των ανθρώπων της εργατικής τάξης, χρωματίζεται όμως με χιουμοριστικές, ανθρώπινες και πολιτικές πινελιές, καθώς και με την απολαυστική ερμηνεία του Καντονά.

Κατάλληλο άνω των 12

Βραβείο οικουμενικής επιτροπής Φεστιβάλ Καννών 2009

Σχόλια