Ανδρέας Μιχαηλίδης: «Άβουλη και χωρίς συναίσθηση η κυβέρνηση απέναντι στο δυσθεώρητο ύψος των καυσίμων στα νησιά»

Χωρίς σχεδιασμό και χωρίς τη βούληση να κάνει κάτι η κυβέρνηση παρακολουθεί το ράλι στις τιμές καυσίμων στα νησιά, καταγγέλλει ο βουλευτής Χίου κ. Ανδρεας Μιχαηλίδης.

Όπως αναφέρει, αυτό προκύπτει μετά την απάντηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με πρωτοβουλία του Αλ. Μεϊκόπουλου, αναφορικά με τις τιμές των καυσίμων στα νησιά. Μεταξύ άλλων ερωτήθηκε  ο αρμόδιος Υπουργός αν προτίθεται να λάβει σχετικά μέτρα στήριξης, μέσω της ενίσχυσης του Μεταφορικού Ισοδύναμου ή άλλου τρόπου.

Δυστυχώς ο κ. Πλακιωτάκης, επιχειρώντας μάλιστα να κρυφτεί πίσω από την απάντηση μιας Διεύθυνσης του Υπουργείου του, αναλώνεται σε ήδη γνωστά δεδομένα της επισκόπησης της πιλοτικής εφαρμογής του σκέλους του Μεταφορικού Ισοδύναμου για την μεταφορά υγρών καυσίμων, η οποία ξεκίνησε επί ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο του 2019 σε μικρά νησιά, και αναφέρεται στην ανάθεση σχετικής μελέτης σε ερευνητικό κέντρο. Επί της ουσίας, ενημερώνει χαλαρά και αμέριμνα ότι «εξετάζεται η πιθανή επέκταση του μέτρου και σε άλλα νησιά» σε Υπουργική Απόφαση που θα εκδοθεί, κάποια στιγμή, εντός του 2022…

Τόση σαφήνεια και τόση αίσθηση του επείγοντος, τη στιγμή που επίσημα  στοιχεία καταδεικνύουν – και παράγοντες της αγοράς δημόσια εκτιμούν – ότι το φάσμα των 3 ευρώ/ λίτρο αμόλυβδης είναι κάθε άλλο παρά μακρινό.

Κατά τα λοιπά, τα πολυδιαφημισμένα προγράμματα του Υπουργείου («Νέαρχος» κλπ) δεν έχουν χρηματοδοτήσει ούτε μία δράση ή πολιτική στα νησιά.

Έχει ήδη παρέλθει η ώρα ανάληψης ειδικών μέτρων για την ακρίβεια στα νησιά. Ειδάλλως τα νοικοκυριά στα νησιά, αλλά και η ίδια η τουριστική οικονομία της χώρας θα γίνουν σύντομα θύματα της κυβερνητικής αβελτηρίας.