Ανδρέας Μιχαηλίδης: «Χωρίς προσχήματα ο εμπαιγμός των μαστιχοπαραγωγών από την κυβέρνηση»

Εκτός νυμφώνος και συγκεκριμένα εκτός της ενίσχυσης για την αγορά λιπασμάτων και εκτός μέτρου δάσωσης, μένουν με ευθύνη της κυβέρνησης οι μαστιχοπαραγωγοί, σημειώνει με δήλωση του ο βουλευτής Χίου του  ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης, σχολιάζοντας ότι πέρα από τα πανηγύρια και τους διθυράμβους Μηταράκη για τη συνάντηση στο υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης με τον πρόεδρο της ΕΜΧ και τον υπουργό, η κυβέρνηση αποδεικνύει στην πράξη πόσο “προσέχει” τους μαστιχοαπαραγωγούς.

“Πριν προλάβει να στεγνώσει το μελάνι από τις πανηγυρικές ανακοινώσεις σχετικά με τη συνάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης με τον πρόεδρο της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου και τον κ. Μηταράκη, η κυβέρνηση έδειξε το αληθινό της πρόσωπο απέναντι στους μαστιχοπαραγωγούς.

Συγκεκριμένα, στην εκδήλωση ενδιαφέροντος που εξέδωσε για την ενίσχυση αγροτών λόγω της ενεργειακής κρίσης και της αύξησης του κόστους των λιπασμάτων, η μαστιχοκαλλιέργεια δεν συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των – σχεδόν 300! – τύπων καλλιέργειας που δικαιούνται της ειδικής στήριξης.

Ταυτόχρονα, δημοσιεύματα από ΜΜΕ με ειδίκευση στα αγροτικά θέματα αναφέρουν πως το πολύπαθο μέτρο της δάσωσης οδεύει, τελικώς, για – νέα- ακύρωση! Πρόκειται για μέτρο σχεδιασμένο έτσι ώστε να προσφέρει ουσιαστική, ειδική στήριξη στη μαστιχοκαλλιέργεια και τους νησιώτες παραγωγούς.

Παρά τις υποσχέσεις και τις επικοινωνιακές φούσκες, τα έργα του Υπουργείου και της κυβέρνησης ΝΔ μιλούν πιο καθαρά για το πώς αντιμετωπίζουν πραγματικά τους μαστιχοπαραγωγούς και το μοναδικό προϊόν της μαστίχας.”

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια