Ανδρέας Μιχαηλίδης: Θέμα χρόνου να γίνει και στα άλλα ΚΥΤ ό,τι και στη Μόρια

Από τη στιγμή που οι επικρατούσες συνθήκες στα υπόλοιπα ΚΥΤ είναι ανάλογες με αυτές της Μόριας – δηλαδή συνδυασμός υπερπληθυσμού και ελλιπέστατης υγειονομικής προστασίας έναντι του κορονοϊού– είναι θέμα χρόνου η εκδήλωση ανάλογων περιστατικών και σε δομές όπως η ΒΙΑΛ στη Χίο, αν δεν μεταβάλλει ριζικά η κυβέρνηση τον τρόπο διαχείρισης του ζητήματος.

Τα παραπάνω δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020, στο κεντρικό δελτίο του Kontra Channel ο βουλευτής Χίου και αναπληρωτής τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Αναφορικά με το κατά πόσον οι κλειστές δομές μπορούν να αποτελέσουν λύση, αναρωτήθηκε αν «παύει να βράζει ένα καζάνι αν το κλείσεις ερμητικά». Διατύπωσε δε την ανησυχία ότι η κυβέρνηση και προσωπικά ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου θα χρησιμοποιήσουν τα τραγικά γεγονότα προκειμένου να προωθήσουν περαιτέρω το σχέδιό τους για δημιουργία κλειστών υπερδομών. Προειδοποίησε, όμως, ότι οι νησιωτικές κοινωνίες είναι κάθετα αντίθετες σε αυτήν την «λύση» και πως τυχόν επανάληψη αυταρχικής επιβολής της μέσω ΜΑΤ θα συναντήσουν, ξανά, τη σθεναρή αντίδραση των κατοίκων.