Ανέκρουσε πρύμναν η ΔΕΥΑΧ για το ένα ευρώ στους χάρτινους λογαριασμούς

Επιβεβαιώνει η ΔΕΥΑΧ στην απάντηση που απέστειλε προς τον Συνήγορο του Καταναλωτή, μετά την καταγγελία της ΕΝΚΑ Χίου, ότι δεν υφίσταται θέμα με την απόπειρά της να επιβάλει στους καταναλωτές κατά ένα ευρώ ανά έντυπο λογαριασμό ύδρευσης.

Στην ανακοίνωσή της η Ένωση Καταναλωτών Χίου, σήμερα Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021, τονίζει: «Εμείς αισθανόμαστε δικαιωμένοι και συνεχίζουμε, ώστε να ακυρώσουμε στην πράξη και την ανακοινωθείσα μονομερή αύξηση  από τη ΔΕΥΑΝΧ κατά 40% ή 1.000.000 ευρώ στις πλάτες μας, η οποία πλήττει όλους μας σε αυτή την δύσκολη εποχή αλλά κατά κύριο λόγο τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες».

Βολές κατά Κάρμαντζη και Μυριαγκού από την Χίος Μπροστά

Για το ίδιο θέμα από την δημοτική παράταξη Χίος Μπροστά ανακοινώθηκαν τα ακόλουθα:

«Η ΔΕΥΑΝΧ των κ.κ. Κάρμαντζη και Μυριαγκού επιχείρησε να φορτώσει στις πλάτες των καταναλωτών χρέωση των εντύπων λογαριασμών με 1ένα ευρώ. Όταν την καταγγείλαμε για αυτό μίλησε για «απόφαση του Δ.Σ.». Όταν καταγγέλθηκε στον Συνήγορο του Καταναλωτή, απάντησε ότι δεν υπάρχει τέτοια χρέωση.

Ο κ. Μυριαγκός από την μια δηλώνει θεματοφύλακας των αποφάσεων του Δ.Σ. και την ίδια στιγμή αυτοαναιρείται.

Αυτός είναι ο τρόπος που διοικεί η δημοτική αρχή Κάρμαντζη, χωρίς διαφάνεια και χωρίς τήρηση της νομιμότητας επιβαρύνοντας τους δημότες με χαράτσια για να κρύψουν τις αστοχίες τους».