Ανέκρουσεν πρύμναν ο Μηταράκης με την έξοδο των προσφύγων από τις δομές

Αρχίζει να τα μαζεύει ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης, μετά το αδιέξοδο που δημιουργήθηκε από την απόφασή του να εξέλθουν από τις δομές φιλοξενίας οι αναγνωρισμένοι πρόσφυγες και με σκοπό να αναζητήσουν μόνοι τους στέγη, χωρίς να έχουν εγκαίρως και κατάλληλα δημιουργηθεί οι ανάλογες συνθήκες..

Το αποτέλεσμα φάνηκε άμεσα, καθώς στην περιοχή της Αθήνας, στην πλατεία Βικτωρίας ειδικότερα, είχε συγκεντρωθεί ένας μεγάλος αριθμός προσφύγων που δεν είχαν πού να πάνε.

Μετά την αποψινή του νέα επίσκεψη στην πλατεία Βικτωρίας, ο κ. Μηταράκης έδωσε εντολή να μεταφερθούν όσοι πρόσφυγες βρίσκονταν εκεί σε δομές της Αττικής για λίγες ημέρες, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, έως ότου βρουν οι ίδιοι οι πρόσφυγες καταλύματα.

Στην σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου αναφέρονται τα εξής:

«Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης, βρέθηκε, σήμερα στην πλατεία Βικτωρίας, όπου και παρακολούθησε από κοντά την επιχείρηση μεταφοράς των αναγνωρισμένων προσφύγων σε ασφαλή καταλύματα. Στη συνέχεια, έκανε την ακόλουθη ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

“Αποχώρησαν όλοι οι πρόσφυγες από την πλατεία Βικτώριας σε προσωρινά καταλύματα. Χάρη στις ενέργειες της Ελληνικής Αστυνομίας και της υπηρεσίας πρώτης υποδοχής του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου. Και παρά την προσπάθεια αλληλέγγυων, που τώρα ήρθαν στην πλατεία, να εκμεταλλευτούν τον ανθρώπινο πόνο με στόχο την δημιουργία εντυπώσεων”».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια