Ανένδοτος ο Καιρίδης, η δομή της Βάστριας Λέσβου θα κατασκευαστεί

Ανακρούει μεν πρύμναν μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που ακυρώνει την αδειοδότηση της υπερδομής προσφύγων και μεταναστών στην Βάστρια Λέσβου, πλην – όμως – ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Δημήτρης Καιρίδης επιμένει ότι αυτή θα κατασκευαστεί.

Σε σημερινή, Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023, δήλωσή του αναφέρεται με αφορμή τα «δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για δικαστική ακύρωση» κι όχι την ακυρωτική απόφαση του ΣτΕ, η οποία προσώρας – τουλάχιστον – βάζει στον πάγο το έργο της υπερδομής, ενώ εντελώς γενικόλογα αναφέρεται σε τήρηση των όρων του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου, καθώς και την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ σε ό,τι αφορά περιβαλλοντικούς όρους και προδιαγραφές.

Εν ολίγοις, υπάρχει μεν μία αναδίπλωση, αλλά ο στόχος κατασκευής της υπερδομής παραμένει, ενώ αισιοδοξεί ότι «σε αυτήν μας την προσπάθεια, η τοπική κοινωνία της Λέσβου είναι ο προνομιακός μας συνομιλητής και συνεργάτης», παρά το γεγονός των έντονων αντιδράσεων της τοπικής κοινωνίας.

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Καιρίδη έχει ως εξής:

«Η κατασκευή της νέας δομής στη Βάστρια θα προχωρήσει κανονικά. Το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου έχει ήδη εξασφαλίσει ότι η νέα δομή θα πληροί όλους τους απαιτούμενους από το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο και την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ περιβαλλοντικούς όρους και προδιαγραφές.

Στόχος μας είναι μια σύγχρονη, ασφαλής και λειτουργική νέα δομή, που θα εκσυγχρονίσει τις δυνατότητες του εθνικού συστήματος πρώτης υποδοχής. Σε αυτήν μας την προσπάθεια, η τοπική κοινωνία της Λέσβου είναι ο προνομιακός μας συνομιλητής και συνεργάτης».