Ανεπάρκεια καταλογίζει ο Μιχαηλίδης στην κυβέρνηση για τον κορονοϊό

Για ανεπαρκή διαχείριση του προβλήματος με τον κορονοϊό κατηγορεί την κυβέρνηση ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης, με αφορμή την εμφάνιση του πρώτου, ουσιαστικά, κρούσματος Covid-19 στο νησί, την οποία και χαρακτηρίζει αναμενόμενη. Και προσθέτει:

«Είχαμε έγκαιρα επισημάνει την τραγική επιλογή της κυβέρνησης να εγκαταλείψει την διαχείριση της πανδημίας με επιστημονικά κατά βάση κριτήρια και να ακολουθήσει τους κανόνες της αγοράς.

Οι παλινωδίες της κλονίζουν την εμπιστοσύνη και την πειθαρχία των πολιτών στα μέτρα. Οι μαζικοί έλεγχοι, τόσον οι διαγνωστικοί, όσον και αυτοί για την διαπίστωση της ανοσίας του πληθυσμού, είναι απόλυτα ανεπαρκείς έως ανύπαρκτοι.

Επιπρόσθετα, η απαξίωση του δημοσίου συστήματος υγείας και στο νησί μας είναι προφανής, με κορυφαία την κατάρρευση του ακτινολογικού τμήματος του νοσοκομείου Χίου.

Όσον αφορά τα μέτρα στα μέσα μεταφοράς, θαλάσσια και εναέρια, είναι ελλιπή και καταστρατηγούμενα συστηματικά. Τέλος, ο συνωστισμός που παρατηρείται κάποιες φορές σε χώρους συνάντησης νέων κυρίως ανθρώπων είναι εξαιρετικά επικίνδυνος.

Είναι καταφανές πως η αδυναμία της κυβέρνησης να διαχειριστεί σοβαρά το ζήτημα της πανδημίας οδηγεί σε τραγικά αποτελέσματα τη χώρα και τους πολίτες».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια