Ανεβλήθη λόγω… βάρους η δίκη για την επίθεση κατά του Γιάννη Κουτσοδόντη

Αυτά είναι, μ΄ έναν σμπάρο δυό τρυγόνια φαίνεται να εξασφαλίζει ο Μ.Μ., δις καταδικασθείς για επιθέσεις κατά προσφύγων και του δημοσιογράφου Γιάννη Στεβή, ο οποίος επρόκειτο να δικασθεί την Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019, στο μονομελές πλημμελειοδικείο Χίου για την βάρβαρη επίθεση κατά του νοσηλευτή του νοσοκομείου Χίου κ. Γιάννη Κουτσοδόντη, τον Ιούνιο του 2016.

Η συνήγορος υπεράσπισής του προσεκόμισε στο δικαστήριο την από 15 Φεβρουαρίου 2019 γνωμάτευση ιατρού αγγειοχειρουργού του νοσοκομείου Χίου, που βεβαιώνει ότι ο κατηγορούμενος πάσχει και θα πάσχει για δέκα ημέρες κι έτσι εκτός της σημερινής επιχειρεί να γλυτώσει και την κατ΄ έφεση δίκη του της προσεχούς Πέμπτης, 21 Φεβρουαρίου 2019, για την επίθεση κατά προσφύγων, στην οποία είχε καταδικασθεί σε φυλάκιση 18 μηνών.

Ευθύς ως εμφανίσθηκε το «επίμαχο» έγγραφο, προκλήθηκε μια μικρή αναστάτωση στο δικαστήριο, ο συνήγορος πολιτικής αγωγής κ. Κώστας Κάργατζης επεσήμανε ότι κάτι τέτοιο ήταν αναμενόμενο, λόγω της περιρρέουσας ατμόσφαιρας και ανέφερε στο δικαστήριο ότι ο μηνυτής είδε τον κατηγορούμενο στο κατάστημά του, στην προκυμαία της Χίου, το βράδυ της προηγουμένης, Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019.

Ο κ. Κουτσοδόντης εκλήθη από την πρόεδρο του δικαστηρίου και κατέθεσε ότι περί τις 9 το βράδυ της Κυριακής είδε τον κατηγορούμενο μέσα το κατάστημά του, ενώ σε σχετική ερώτηση της προέδρου αν είναι σίγουρος, απάντησε ότι είναι απολύτως σίγουρος γι΄ αυτό. Τον ρώτησε αν… μπήκε μέσα στο κατάστημα κι ο κ. Κουτσοδόντης είπε ότι όχι, τον είδε απέξω καθώς περνούσε.

Η εισαγγελέας της έδρας κα Σπυριδούλα Σταυράτη πρότεινε να γίνει δεκτό το αίτημα της αναβολής, αλλά παράλληλα είπε ότι θα γίνει έρευνα για την προσκομισθείσα γνωμάτευση, επισημαίνοντας ότι «πολλές φορές οι γνωματεύσεις δημοσίων νοσοκομείων δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Όσο για την… ασθένεια που βεβαίωσε ο αγγειοχειρουργός του νοσοκομείου Χίου και η οποία κρατά καθηλωμένο για 10 ημέρες, από την προηγούμενη Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019 τον κατηγορούμενο, φαίνεται να έχει σχέση με το υπερβολικό βάρος του, όπως εξήγησε στο δικαστήριο και η συνήγορος υπεράσπισης. Μάλλον, πρόκειται για… θρομβοφλεβίτιδα εξ όσων έγινε αντιληπτό.

Η συνήγορος είπε ότι ο κατηγορούμενος έκανε προσπάθειες να μειώσει το βάρος του, αλλά δεν τα έχει καταφέρει, ενώ η πρόεδρος παρατήρησε ότι αν είναι έτσι αυτή η ασθένεια θα συνεχίσει να υφίσταται, προκαλώντας θυμηδία στο ακροατήριο και αμηχανία στην συνήγορο του κατηγορουμένου.

Η νέα δικάσιμος ορίσθηκε για την Δευτέρα 8 Απριλίου 2019.